Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ongestoord wandelen tijdens de coronacrisis

Vanwege de coronacrisis moet iedereen drukte vermijden en afstand tot elkaar bewaren. Onlangs werden sommige natuurgebieden overspoeld met recreanten. Op de website van de Koninklijke Wandel Bond Nederland www.wandel.nl kan je adviezen, tips én lijst met routes van rustige en (soms) nog onontdekte wandelroutes verspreid door Nederland vinden.

Onontdekt stukje eigen omgeving
Om de stilte en rust op te zoeken tijdens je wandeling hoef je niet altijd een speciale wandelroute te vinden. Ga er eens op uit in je eigen stad of dorp. Zoek een rustige buitenwijk of nieuwbouwwijk en ontdek nieuwe plekjes in je eigen omgeving. Wil je écht even niemand tegenkomen maar toch de benen even strekken, maak dan een wandeling op een industrieterrein. Momenteel zijn er veel mensen thuis aan het werk en kan het terrein je rust en stilte bieden.

Geniet (extra) van de omgeving. Het voordeel van in je eentje wandelen: je hebt volop de gelegenheid om je omgeving goed in je op te nemen. Let daarom extra goed op wat je ziet, hoort, voelt en ruikt. Zeker in de lente kun je volop genieten van de natuur. Geef jezelf voor iedere wandeling bijvoorbeeld een opdracht: probeer zoveel mogelijk verschillende soorten vogels te ontdekken of fotografeer zoveel mogelijk bloeiende planten met je smartphone. Dit is meteen een mooie vorm van afleiding in onzekere tijden.

Is het toch druk in deze gebieden?Op dit moment moeten we vanwege het coronavirus drukte vermijden en een afstand van 1,5 meter bewaren. Is het druk in het gebied waarin je een wandeling wilt maken? Ga dan naar een ander, rustiger gebied in de omgeving. Of kom op een later moment terug. Ga bijvoorbeeld in de vroege ochtend op pad. Wandelen in de vroege ochtend heeft, behalve dat het dan vaak rustiger is, nog meer voordelen. Klik op het onderstaande item om alle adviezen rond wandelen in tijden van corona te bekijken.

In welke gebieden is het druk? Natuurmonumenten heeft een lijst gemaakt van gebieden waar het momenteel druk is op parkeerplaatsen, bij entrees en bij recreatieve voorzieningen. Per provincie zie je welke gebieden van Natuurmonumenten te maken hebben met drukte. Deze gebieden kun je op dit moment beter mijden of bezoeken op rustige tijdstippen. Bekijk het overzicht hier.

Beweegtips in de Wandel.nl app #keepwalking. Wandel.nl heeft een app ontwikkeld. De Wandel.nl app.  Ze geven daarin extra tips om dagelijks voldoende te bewegen en te wandelen. Nu heel veel mensen thuis werken, sportscholen zijn gesloten en sportevenementen zijn afgelast, is het lastiger om voldoende te bewegen. In de gratis app geven ze je drie keer per week een tip om in beweging te blijven.

Wandel.nl. Voor een lijst met inspirerende wandelroutes kun je Hier kijken. Daarnaast geeft de website van wandel.nl  uitgebreide informatie over routes, gps tracking, je kan je review achterlaten, er is een webshop. Het is een site die zeker de moeite waard is om goed uit te pluizen, alvorens de schoenen aan te trekken en op pad te gaan.

 

april 01 2020
  ·  
juni 02 2020

Details

Start 1 april 2020
Eind 2 juni 2020
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

KWBN
Phone: 024-3655575
Email:
Website: Visit Organizer Website