Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

November is dé plantmaand van het jaar: Plant mee!

IVN heeft november uitgeroepen tot plantmaand en zet de komende tijd maar liefst 60.000 bomen in de grond. Steek zelf ook de handen uit de mouwen en ga met behulp van IVN tips aan de slag met het vergroenen van jouw leefomgeving. Meer groen zorgt voor meer biodiversiteit zoals insecten, vogels, egels en allerlei andere nuttige dieren. Daarnaast zorgt het voor verkoeling in de zomer en een betere luchtkwaliteit en waterhuishouding. En dat is hard nodig, want al die tegels en stenen zorgen ervoor dat een tuin in de zomer verandert in een bloedhete sauna. En na een heftige hoosbui in een zwembad omdat het water niet kan weglopen. Groen maakt mensen bovendien ook gezonder en minder gestresst. Win-win dus.

Waarom november en waarom inheems?

November is dé plantmaand van het jaar. Bomen en heesters houden een winterslaap. Het perfecte moment om ze de grond in te zetten. Zo heb je de grootste kans dat ze aanslaan en in het voorjaar een vliegende start maken. Bij IVN planten ze inheemse (wilde) bomen. Ze kiezen bewust voor inheemse soorten. Dit zijn de boomsoorten, zoals de wintereik, die van oudsher in het wild in Nederland voorkomen. Deze zijn daarom perfect geschikt voor de Nederlandse klimaatomstandigheden en hebben de meeste kans om gezond op te groeien.

Plant mee

Wil jij ook meer groen in jouw leefomgeving? Doe dan met ons mee en vergroen jouw omgeving. Dat kan met het planten van een boom en op nog veel meer slimme manieren. Of je nou een bewoner, school, bedrijf of gemeente bent. Voor iedereen hebben wij een handig plan met praktische tips gemaakt.

Wat kun jij doen?

Ga HIER naar de site van IVN natuureducatie voor meer informatie

Plan Boom

Geen groene vingers maar wel zin om je tuin op te vrolijken? Bestel dan nu het handige  ‘Boompjes voor beginners’-pakket van Planboom.nl met 1 of 3 boompjes. Geschikt voor iedere tuin!
Tijdens Treevember van The Pollinators kun je  vanaf 1 november per persoon gratis 10 boombommetjes afhalen om te planten. Kijk waar je ze bij jou in de buurt kan afhalen.

november 01 2021
  ·  
november 30 2021

Organisator

IVN
Phone: 070 - 302 30 30
Email:
Website: Visit Organizer Website