Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwjaarsmarkt in Rhoon

Op zaterdag 18 januari van 14.00 tot 17.00 uur vindt de nieuwjaarsmarkt van het Buijtenland van Rhoon plaats. Een dag vol informatie en leuke workshops om kennis te maken met natuurinclusieve landbouw in het Buijtenland van Rhoon én bij u in de keuken. Gezond, lekker en eerlijk. Neem deel aan één van de gratis workshops. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten

Ga aan de slag met fermenteren

Wie eenmaal heeft ontdekt hoe lekker én simpel het fermenteren van groente is, wil niet anders meer. op Zaterdag 18 januari kun je de finesse van fermenteren leren. Sanne, de fermentatiekoningin uit Rotterdam, gaat deze middag aan de slag met het fermenteren van de groenten uit het Buijtenland van Rhoon. Maximaal 18 personen kunnen aan deze workshop gratis deelnemen. Interesse? Meld je snel aan! Stuur een mail naar info@buijtenland-van-rhoon.nl.

Proef de smaak van Cider

Wouter Bijl heeft een ciderwinkel in de Fenix hal, het voormalige pakhuis op Katendrecht in Rotterdam. Ook maakt hij zijn eigen cider. Dit jaar experimenteert hij voor het eerst met de appels uit het Buijtenland van Rhoon. Op zaterdag 18 januari neemt hij u mee in het proces van cider maken, legt hij uit hoe cider in de keuken past en kunt u uiteenlopende ciders proeven. Interesse in deze proeverij? Laat het ons weten, zodat er voldoende glazen op tafel staan. Stuur een mail naar info@buijtenland-van-rhoon.nl.

Op pad met de natuurgids

Trek er op uit met een natuurgids die alles kan vertellen over de bijzondere wintervogels in het gebied en de natuurmaatregelen die hiervoor zijn ingericht. De wandeling duurt circa 60 tot 75 minuten. Per excursie kunnen vijftien persoon mee. Trek ook stevige wandelschoenen aan die vies mogen worden. Bij grote belangstellingen zullen we ons best doen om meerdere gidsen te regelen. Meld je vooraf aan door een mail te sturen naar info@buijtenland-van-rhoon.nl.

Workshop wintervogels voor kinderen

Terwijl je deelneemt aan een van de workshops of natuurexcursie, kunnen de kinderen meedoen aan een workshop over wintervogels. Hierbij wordt er natuurlijk een vogelhuisje in elkaar geklust en leren ze welke zaden de wintervogels lusten. Je kan je  (klein)kind opgeven per mail, info@buijtenland-van-rhoon.nl.

Koolzaadolie, gezond en lekker

De prachtige heldergele koolzaadvelden in het Buijtenland van Rhoon leveren natuurzuivere olie op. Olie uit koolzaad is een lekkere olie om in te (roer)bakken, te braden en om te gebruiken in salades. Een puur en eerlijk product en een perfect alternatief t.o.v. andere plantaardige oliën. Op 18 januari kan je proeven en geeft Colzaco uitleg over de wijze waarop deze olie tot stand komt. Interesse? Schuif aan op zaterdag 18 januari. Aanmelden is niet nodig.

Plannen voor 2020

Naast deze workshops presenteren we met trots de resultaten uit 2019. Ook nemen we je mee in de plannen voor 2020. Zo willen we dit jaar Vlas in het Buijtenland van Rhoon telen. Een gewas die vroeger ook in onze polders voorkwam. Op deze zaterdag leggen we uit waarom vlas telen goed is voor onze bodem, maar ook wat u als consument met een product als vlas kunt doen.

Ontdek mee

Kortom er is van alles te beleven. Kom kijken, proeven en vooral genieten. Ontdek het Buijtenland van Rhoon. Op steenworp afstand van Rotterdam.

januari 18 2020

Details

Datum 18 januari 2020
Tijd 14:00 - 17:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Buijtenwijk Rhoon

Essendijk 24
Rhoon, Zuid Holland 3161 EE

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Buijtenland van Rhoon
Email:
Website: Visit Organizer Website