Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Natuurlijk Delfland presenteert: Natuurcafé thema Grassen

Op dinsdag 4 mei van 10:00 – 11:30 uur organiseert Natuurlijk Delfland een digitaal Natuurcafé met als thema Grassen. Grassen is de groep planten die in onze omgeving het meeste voorkomt in weilanden, in tuinen en parken. Liefst staan we erop. Aan de hand van een presentatie beantwoordt Cor Nonhof vragen als: Hoe herken je grassen? Hoeveel zijn er? Wat is een goed beheer van grassen om een kruidenrijk gazon of weiland te krijgen? En uiteraard is er volop gelegenheid om eigen ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Ook zal Cor aandacht besteden aan het boek Te hooi en te gras, waarin 100 Delftse grassen zijn beschreven. De aanleiding voor dit thema is het jaarthema Zaaien en Maaien en het Soort van het Seizoen: grassen. In april, mei en juni wordt er extra aandacht aan grassen besteed.

Praktische informatie

  • Dinsdag 4 mei van 10:00 tot 11:30
  • Gratis
  • Vraag de zoomcode aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com
  •  Soort van het Seizoen: grassen. In april, mei en juni wordt er extra aandacht aan grassen besteed. Er is een informatiebrief rond grassen samengesteld. Vraag deze aan.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon en Floron. Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

mei 04 2021

Organisator

natuurlijk delfland
Website: Visit Organizer Website