Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nationale zaaidag!

De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het achtste jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat op de Nationale Zaaidag.  Dit kan je doen met een Bed-and-breakfast-estafette, een Bloeikaravaan, Voedselbanken voor bijen, of jouw eigen zaaimoment? Je kunt zaadjes ophalen bij een Voedselbank voor bijen. 

Bed & Breakfast voor Bijen estafette

Met deze actie wil de Bijenstichting gedurende een langere periode, van half februari tot eind april, aandacht voor het voedselaanbod en de nestelgelegenheid van bijen. Met deze actie roept de Bijenstichting burgers en bedrijven op om het estafette stokje op te pakken, in actie te komen met een leuk tuinplan voor je eigen tuin of samen met de buurt een plan te maken of een ander plan te sponsoren.  Geef je initiatief door, dan maken zij het zichtbaar via de kaart van Nederland. Lees hier verder: https://bijenstichting.nl/bed-en-breakfast-voor-bijen-estafette/

De bloeikaravaan

De bloeikaravaan gaat de weg op voor de toekomst van de wilde bij! Samen verspreiden ze in de aanloop naar de Nationale Zaaidag zo veel mogelijk bloembommen en creëren ze een bloemenzee door Nederland.  Speciaal voor kinderen bieden ze via de buitenschoolse opvang (BSO) vanaf begin april een serie gave activiteiten. Kinderen leren over de wilde bij, maken bloembommen en gaan in hun eigen omgeving op zoek naar plekken die groen en kleur kunnen gebruiken – op bloembom-jacht. Lees hier verder:  https://guerrillagardeners.nl/nationale-zaaidag/

Voedselbanken voor bijen

Dit jaar opent The Pollinators rondom Nationale Zaaidag voor de vierde keer de Voedselbanken voor Bijen!Word voedselbank voor bijen:
Mensen in jouw buurt kunnen je dan vinden via een online kaart en biologische zaden bij je afhalen. Vanaf nu kun jij je aanmelden als distributie punt! Lees hier verder:

 

 

 

 

april 22 2021

Organisator

Nederland Zoemt
Website: Visit Organizer Website