Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nationale zaaidag voor de bijen

Doe mee met de grootste zaaiactie ooit! The Pollinators roepen daarom heel Nederland op om op woensdag 22 april mee te zaaien voor de bijen. Ze verdelen miljoenen biologische zaden via ruim 1000 voedselbanken voor bijen. Zaai je mee?  Op verschillende uitdeelpunten in het land kan iedereen voor én tijdens de Nationale Zaaidag biologisch bloemzaad afhalen.

Let op:
In verband met het coronavirus zal de zaaicampagne iets anders verlopen. The Pollinators hebben besloten de campagne wel door te laten gaan, omdat ze geloven dat het nog steeds belangrijk is om aandacht te besteden aan biodiversiteit. Ze raden  aan fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden bij het uitdelen van de zaadjes. Meer vragen over Corona en Nationale Zaaidag? Bekijk de FAQ van The Pollinators.

Extra zaaien: broodnodig voor bestuivers
Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie niet rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Veel biologische bloemen zaaien, zorgt voor extra krachtvoer. Een goede reden voor The Pollinators om kilo’s zaad uit te delen.

Haal gratis zaad op!
Zoek een mooi stukje grond uit en haal gratis biologische bloemzaden bij een van de uitdeelpunten! Op de website van Nudge vind je een speciale Voedselbank voor Bijen pagina. Hier staat een overzicht van locaties waar je -in de week voor de Nationale Zaaidag- bijenvoedsel op kan halen. Je krijgt er een zaai-instructie bij, zodat je precies weet wat je moet doen.

 

 

 

 

april 22 2020
  ·  
april 23 2020

Details

Start 22 april 2020
Eind 23 april 2020
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

The Polinators
Website: Visit Organizer Website