Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Vogelweek

De afgelopen jaren heeft de nederlandse Vogelbescherming tijdens de Nationale Vogelweek duizenden natuurliefhebbers mee naar buiten mogen nemen op vogelexcursie. Dit jaar organiseren ze een speciale editie van dit evenement. Omdat het anders moet, maar ook omdat het anders kan. Want al zijn we door Corona onverwacht veel binnen geweest, het voorjaar roept ons weer.  Daarom kan je dit jaar digitale excursies volgen en op pad met een app.

Blauwe kiekendief / Elwin van der Kolk

Vogelweek & Corona

Natuurlijk zullen ze ook in de Nationale Vogelweek rekening moeten houden met de geldende bepalingen t.a.v. Corona, al organiseren ze geen fysieke excursies. Door de mogelijkheden die de digitale excursieleider je biedt kan je dan toch aan leuke, interessante en veilige excursies meedoen. Zo geeft de  app je een indicatie van waar en wanneer het mogelijk te druk wordt voor een wandeling.

Tegelijkertijd houd de Vogelbescherming de nieuwsberichten vanuit Den Haag voortdurend in de gaten. Zodat ze verdere versoepelingen of – in het uiterste geval – een strenger beleid meteen meenemen in de voorbereidingen en de Vogelweek zelf.

Richtlijnen t.a.v. Corona

Houd nu alvast zoveel mogelijk rekening met de volgende voorwaarden i.v.m. Corona, voordat u zich op pad begeeft met de digitale excursieleider:

  • Houd u aan – en blijf op de hoogte van – de regels van de Rijksoverheid,
  • Ga op stap met niet meer dan het toegestane aantal of uw eigen huishouden,
  • Check bij het inplannen in de digitale excursieleider of uw route niet te druk is op het moment dat u wilt gaan, probeer het anders op een ander moment,
  • Kom het liefst met eigen vervoer. Reist u met het openbaar vervoer? Draag dan een mondkapje,
  • Maak geen gebruik van elkaars verrekijker of telescoop. Tenzij deze eerst gereinigd wordt.

Tips

Laat je alvast inspireren en leer hier 9 tips voor het kijken naar vogels voor beginners: vogels-kijken-9-tips-voor-beginners

Bron: vogelbescherming

mei 08 2021
  ·  
mei 16 2021

Details

Start 8 mei
Eind 16 mei
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Vogelbescherming Nederland
Phone: 030 693 7799
Website: Visit Organizer Website