Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Nachtvlindernacht op 1 en 2 juli

De Nationale NachtvlinderNacht 2022 is in het weekend van 1 & 2 juli. Juli is  dé nachtvlindermaand om veel Nachtvlindersoorten te zien. Je kan dan meer dan 700 verschillende soorten nachtvlinders tegenkomen! Er worden ook door heel Nederland nachtvlinderexcursies georganiseerd.

  • Bekijk HIER een overzicht van excursies in Nederland.

Ga zelf nachtvlinders kijken.

De meeste nachtvlinders leiden een verborgen leven. Er zijn echter een paar manieren om ze toch te zien te krijgen. Voor de ene moet je de keuken in, voor een andere moeten de lakens uit de kast gehaald worden. De verschillende methoden geven niet dezelfde resultaten. Sommige vlinders worden meer aangetrokken door zoetigheid dan door licht en andersom. Een combinatie van methoden geeft dan ook de beste resultaten.

  • Lees HIER tips om nachtvlinders te lokken en te bekijken.
  • Deel de vlinders die je ziet meteen op de sociale media met hashtag #NaNaNa of #NaNaNa22 (Nationale Nachtvlinder Nacht). Zo kan iedereen zien wat voor mooie en bijzondere nachtvlinders er worden waargenomen.

Geef je waarnemingen door.

Een van de doelen van de Nationale Nachtvlindernacht is het tegelijkertijd verzamelen van nachtvlinderwaarnemingen op heel veel verschillende plekken in het land. Dus: nachtvlinders gezien tijdens de Nationale NachtvlinderNacht? Geef je waarnemingen door!

Online invoer

Bij voorkeur ontvangt de Vlinderstichting de waarnemingen digitaal via Telmee of Waarneming.nl.

Lees HIER verder over de verschillende manieren waarop je de vlinders kan tellen en doorgeven.

juli 01 2022
  ·  
juli 02 2022

Organisator

Vlinderstichting
Phone: 0317 - 46 73 46
Email:
Website: Visit Organizer Website