Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nachtvlinderwandeling in de Heemtuin Westwijk (Vlaardingen)

Overdag kun je veel vlinders zien vliegen maar ’s nachts vliegen er nog veel meer. Waarom vliegt de ene vlinder overdag en de andere vlinder ’s nachts? Wat is het verschil tussen een dag- en een nachtvlinder en zijn alle nachtvlinders bruin? En zijn het allemaal motten? Wil je deze wondere wereld ontdekken, kom dan naar onze nachtvlinderavond.

Nachtvlinder 2

Twee IVN-Natuurgidsen trekken in de Nacht van de Nacht alles uit de kast om te spotten welke nachtvlinders zich willen laten zien (in de Heemtuin Westwijk in Vlaardingen). De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor wat kunstlicht met het dierenleven in onze samenleving doet. Veel nachtvlindersoorten worden aangetrokken door licht; andere weer door een speciaal smeersel. Tijdens deze wandeling door de Heemtuin proberen we op beide manieren nachtvlinders te lokken.

Praktisch

  • Locatie: Heemtuin Westwijk in Vlaardingen
  • Bereikbaarheid: de ingang is te bereiken vanaf de Marnixlaan tegenover de achterkant van Dirk van den Broek. Als je daar het fietspad (Heemtuinpad) op gaat, ligt de ingang ongeveer na 20 meter aan je linkerhand.
  • Parkeren auto’s kan bij supermarkt Dirk van den Broek (open tot 20.00u), Wiardi Beckmansingel 3, 3132 CL Vlaardingen.
  • Deelname is gratis.
  • Aanmelden via dit inschrijfformulier, en uiterlijk op vrijdag 29 oktober. Na ontvangst van je inschrijving krijg je een bevestiging van deelname en nadere informatie.
  • Iedereen is welkom; kinderen onder de 14 alleen onder begeleiding van een volwassene.

Let op! Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor deze avond eventueel afgelast wordt. Dit is het geval als de weersomstandigheden zodanig zijn dat er geen nachtvlinder te verwachten valt. Ook nieuwe corona maatregelen kunnen roet in het eten gooien.

Meer informatie over het Heempark: https://www.facebook.com/HeemtuinWestwijk.

oktober 30 2021

Details

Datum 30 oktober 2021
Tijd 20:00 - 22:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Heemtuin westwijk

Heemtuinpad 1
Vlaardingen,

+ Google Maps

Organisator

IVN Rotterdam
Phone: 010 458 68 97
Email:
Website: Visit Organizer Website