Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Vleermuis

In het laatste weekend van augustus (dat volledig in augustus valt) wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. Internationaal gezien is het in 2022 de 26ste keer dat de Bat Night plaatsvindt, als initiatief van Eurobats. Ook in Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud verspreid over het land.

De Nacht van de Vleermuis 2022 is in het weekend van vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022!

In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging.
Ze werken hierbij samen met de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN)NatuurmonumentenStaatsbosbeheer, verschillende lokale natuurverenigingen of zoogdierwerkgroepen en veel vrijwillige excursieleiders.

Tijdens het weekend worden diverse excursies georganiseerd. Een vleermuisexcursie is een mooie kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en: ze zelfs te horen en te zien! Kijk op de site van Nachtvandevleermuis om te zien waar er excursies georganiseerd worden. Dat kan HIER>

 

juli 26 2022
  ·  
juli 28 2022

Organisator

Nacht van de Vleermuis
Website: Visit Organizer Website