Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Nacht in Rotterdam en omstreken

Op zaterdag 26 oktober wordt voor de 15e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Op honderden plekken doven gemeenten,  bedrijven en organisaties dan de verlichting en op meer dan 500 plekken worden activiteiten in het donker georganiseerd. De campagne groeide de afgelopen jaren uit tot een van de grootste maatschappelijke campagnes waarin honderden organisaties, bedrijven en gemeenten samenwerken. De eerste gemeenten worden nu langzaam donkerder. Het afgelopen jaar trok de Nacht van de Nacht meer dan 45.000 bezoekers. 

Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Check snel www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/ en meld je aan bij één van activiteiten door heel Nederland!

Wat is er te doen tijdens de Nacht van de Nacht op 26 oktober in Rotterdam en omstreken?

Fotografeer het verborgen nachtleven van flora in Trompenburg Tuinen & Arboretum
Kom naar Arboretum Trompenburg aan de Honingerdijk en word deelgenoot van het verborgen nachtleven van bloemen en planten. Kunstenaar Elsbeth van Noppen introduceert je in haar project Nocturnal Garden.

Nacht van de Lichtschilder
Nacht van de Lichtschilder   Ga samen met fotograaf & lichtschilder Petra Muilenburg op pad om in het donker foto’s te maken aan de Brahmsstraat Capelle aan den IJssel.

Nachtklimmen bij Fun Forest Rotterdam
Kom nachtklimmen! Klimmen in een klimbos. Maar dan in het donker. Dat is Nachtklimmen. Bij Fun Forest Rotterdam is dit éénmalige evenement te beleven tijdens de Nacht van de Nacht. In het Kralingse Bos aan het Langepad, Rotterdam.

Stil – de avond (ode aan de schemering)
Een ode aan de schemering tijdens de Nacht van de Nacht, locatie: Waterstokerstraat, Schiedam

Nachtelijk leven in het bos – kinderexpeditie
IVN Natuureducatie Rotterdam en omstreken en Rotta Natuur organiseren samen op de avond van 26 oktober een spannende tocht voor kinderen, locatie: Hoeksekade Bergschenhoek.

Beleef de nacht in de duinen van Voorne
Op zaterdag 26 oktober 2019 organiseert de KNNV afdeling Voorne in het kader van de Nacht van de Nacht een rondwandeling in de Duinen van Voorne. Locatie: Duinstraat
Rockanje.

Sssssst, wij slapen.
Volg een uitgezette route en kijk hoe de dieren op de kinderboerderij slapen. Kinderen alleen met begeleiding. Praktische Informatie: tijd: 19:30 – 20:00 uur, locatie: Marrewijkpad
Spijkenisse.

Sterrenwacht “tweelingen” Spijkenisse
Sterrenwacht “Tweelingen” spijkenisse doet ook weer mee met het evenement “Nacht van de Nacht” Op deze avond zal de sterrenwacht vanaf 20.00 uur haar deuren openen. Locatie: Karperveen
Spijkenisse.

Gecombineerde spannende wandeltocht met onderweg spannend verhaal, overgezet met boot naar Planetarium om sterren te kijken
Vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg (gelegen achter P Ross Lovell) wordt 26 oktober een avondwandeling georganiseerd van ongeveer 1,5 km met onderweg een verhalenverteller! Startlocatie: Waalweg, Ridderkerk.

“Wat leeft er in een donkere nacht”
Laat u verrassen door alles wat vliegt, kruipt, zweeft, krijst, enz. Onder leiding van 2 ervaren gidsen. Locatie: Develpad, Zwijndrecht.

Nachttocht Stenen Keet
Ervaar hoe duister de nacht kan zijn in de Biesbosch! Vaar met de open fluisterboot de Sterling naar de Stenen Keet. Locatie: Baanhoekweg, Dordrecht

Beleef de Nacht van de Nacht in De Elzen bij Dordrecht
Avondexcursie in Boswachterij De Elzen IVN Dordrecht organiseert een avondactiviteit in boswachterij De Elzen, waarbij gekeken zal worden waar het nu nog echt donker is …, locatie: Noorderelsweg, Dordrecht.

Varen en wandelen in een donkere Biesbosch
Beleef de duisternis in Nationaal Park. Vaar en wandel mee met een gids en ontdek hoe je zintuigen aan de slag gaan. Locatie: Biesboschweg, Drimmelen

oktober 26 2019
  ·  
oktober 27 2019

Details

Start 26 oktober 2019
Eind 27 oktober 2019
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , ,

Venue

Diverse Rotterdamse locaties

Rotterdam, Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuur- en Milieufederaties
Phone: 030 256 73 50
Email:
Website: Visit Organizer Website