Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Midwinterwandeling met muziek

Geniet van een winterse wandeling door het Staelduinse Bos en eindig tussen het midwinterhoornblazen. Traditiegetrouw organiseert de ‘Vrienden van het Staelduinse Bos’ de jaarlijkse Midwinterwandeling. Vanaf bezoekerscentrum d’Oude Koestal nemen natuurgidsen je mee voor een wandeling door het bos van 13.30 uur tot 15.00 uur en deze eindigt tussen het Midwinterhoornblazen. Op deze dag komen de Westlandse Midwinterhoornblazers weer naar het Staelduinse Bos. Deze veel gevraagde musici blazen op hun handgemaakte hoorns van 14:00 tot 15.30 uur. De diverse blazers staan verdeeld door het bos achter de Koestal en wisselen elkaar af. In 1993 lieten de Westlandse Midwinterhoornblazers hier voor het eerst hun bijzondere klanken horen. Deze traditie uit Twente heeft een vast plekje gekregen in de Westlandse adventstijd. Bij het bezoekerscentrum is glühwein en chocolademelk te koop.
Kom, kijk en geniet mee van dit unieke merkwaardige geluid.

Aanmelden
Aanmelden kan bij familie Van Drongelen via 0174-631 427 of per email: aatendiek@gmail.com. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Praktische info

Parkeren
Er is parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de Oude Hooislag, einde Papedijk. Vanaf daar is het bezoekerscentrum d’Oude Koestal het snelst te bereiken.

Horeca in de buurt
Brasserie De Bosrand aan de Staelduinlaan 1a in ‘s-Gravenzande ontvangt je graag voor een kopje koffie of thee met appelgebak of lunch. Kijk op de website voor meer informatie.

Wandelen
Wil je nog een keer terugkomen naar het Staelduinse bos om te wandelen? Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet door het bos van ongeveer 3 km: de vleermuisroute (rode paaltjes), Van Rijckevorselroute (paaltjes met rolstoelvignet) en d’Oude Koestalroute (gele paaltjes).

Het hele jaar welkom
De openingstijden van het bezoekerscentrum zijn:
Het gehele jaar op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.
Van april t/m oktober is het centrum ook op woensdag open van 13.00 tot 16.00 uur.

Bijzonderheden
Bezoek voor of na de excursie de wisseltentoonstelling op de zolderverdieping van het bezoekerscentrum.

Locatie
Peppellaan 4, 2691 NG, ‘s-Gravenzande

december 15 2019

Details

Datum 15 december 2019
Tijd 13:30 - 15:00
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bezoekerscentrum ‘d Oude Koestal

Peppellaan 4
´s–Gravenzande, Zuid Holland 2691 NG Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website