Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Maak kennis met grassen en vogels- 2 activiteiten met Natuurlijk Waterweg-Noord

Natuurlijk Waterweg Noord organiseert de komende tijd twee activiteiten om de natuur in onze omgeving beter te leren kennen. Bewoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden van harte uitgenodigd om kennis te maken met de plantenwerkgroep en de vogelwerkgroep.

Woensdag 9 november, 14.00 – 16:00 uur, grassen beter bekijken.

In KNNV Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam staat de grassenfamilie centraal.  Aan de hand van levend materiaal worden grassen bekeken. Ooit van kransgras gehoord of Europese hanenpoot? Grote kans dat ze in uw buurt groeien. En schitterend zijn ze ook.

Zaterdag 12 november, 10:00 – 12:00 uur, vogels in de Broekpolder

  • Verzamelen parkeerplaats Pollux Hockey, Kooikersweg 4, 3138 HE Vlaardingen
  • Eén van de belangrijkste recreatiegebied in onze omgeving. Met een grote verscheidenheid van biotopen en daarmee van vele soorten vogels.
  • Neem je verrekijker mee.

Het doel van de werkgroepen is onderzoek, educatie en bescherming van planten respectievelijk vogels. Je hoeft niet direct grote kennis van dit onderwerp te hebben wel verwachten we een actieve deelname. Belangstellenden die kennis willen maken met de werkgroepen worden uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Als je wilt blijven komen is een lidmaatschap vereist.

Wat is en doet Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV)?

Natuurlijk Waterweg staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren. Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon waar je vragen kunt stellen.

Natuurlijk Waterweg Noord is ook een werkgroep van Floron en een actieve werkgroep bij Sovon.

november 12 2022

Details

Datum 12 november 2022
Tijd 10:00 - 12:00
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

De Boshoek

Bospad 3
Schiedam, Zuid - Holland 3121 CL Nederland

+ Google Maps

Phone:

010-4702050

Visit Venue Website

Organisator

KNNV Waterweg Noord
Phone: 06-13110041
Email: