Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Weidevogels

Ieder voorjaar kan je in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden weer volop genieten van weidevogels. Het is een prachtig gezicht om de kieviten in maart weer te zien buitelen. De eerste Grutto-roep eind februari / begin maart kan het lente-gevoel ineens bij je oproepen. Het alarmeren van de Tureluur en de zingende Veldleeuwerik hoog in de lucht. Het is genieten geblazen. De Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden zijn belangrijk voor de weidevogels. Hoe gaat het op dit moment met de weidevogels? Sinds 1990 loopt de weidevogelstand landelijk terug. Is deze tendens te stoppen? De vrijwilligers van de Weidvogelwerkgroep Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard zijn met name in het voorjaar druk in de weer om de nesten van de weidevogels te beschermen. Op welke manier de nesten beschermt worden, en wat je er zelf aan kan doen zal aan bod komen. Wie anders dan Astrid Kant kan hier zo boeiend en enthousiast over vertellen? Astrid Kant neemt je in vogelvlucht mee in de boeiende weidevogel-wereld.

Gezien de verwachte drukte en het beperkt aantal plaatsen verzoekt De Weidevogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard je komst te bevestigen aan André Hornstra of Theo Bakker via een van onderstaande e-mailadressen:

  • andre.hornstra@gmail.com
  • t.bakker6@upcmail.nl

Praktische info

Datum en tijd:  Dinsdag 28 januari 2020. De aanvang is om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en iedereen is van harte welkom.

Adres: Het adres van het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard is: Matenaweg 1, 3356 LS Papendrecht.

 

januari 28 2020

Details

Datum 28 januari 2020
Tijd 19:30 - 21:30
Kosten €2
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard

Matenaweg 1
papendrecht, Zuid Holland 3356 LS Nederland

+ Google Maps

Phone:

31 184 412 618

Visit Venue Website

Organisatoren

Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Phone: 0184-412618
Email:
Website: Visit Organizer Website