Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

LEZING WATERBEHEER IN DE ZUIDPLASPOLDER

Het laagste punt van Nederland bevindt zich in een weiland in de Zuidplaspolder. Hoe werkt het waterbeheer eigenlijk in deze polder? Annabel Visschedijk, gebiedsadviseur bij hoogheemraadschap Schieveen en Krimpenerwaard , vertelt wat erbij komt kijken hoe we in een veranderend klimaat droge voeten houden in de Zuidplaspolder.

Sprekers

Annabel Visschedijk is gebiedsadviseur Hogeheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Zij vertelt u meer over de watersystemen in ons gebied en op welke manier klimaatadaptatie hier een rol in speelt. Nanning Dijkstra is beleidsadviseur openbare ruimte in gemeente Zuidplas. Hij gaat in op de resultaten van de stresstesten die in 2020 zijn gehouden en wat het waterschap met de resultaten doet.

Programma

19.30 – 19.35 uur: Opening Marion van der Voort

19.35 – 19.45 uur: Welkomwoord wethouder

19.45 – 20.10 uur: Introductie + toelichting klimaatadaptatie en watersystemen door Annabel Visschedijk, gebiedsadviseur Hogeheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

20.10 – 20.20 uur: Mogelijkheid tot het stellen van vragen

20.20 – 20.30 uur: Toelichting stresstesten door Nanning Dijkstra, beleidsadviseur openbare ruimte gemeente Zuidplas

20.30 – 20.40 uur: Mogelijkheid tot het stellen van vragen

20.40 – 20.50 uur: Terugblik en afsluiting van de avond

Kan je er niet bij zijn?

Ben je niet in de gelegenheid om de kennissessie online te volgen, maar heb je wel vragen, dan kan je deze stellen via duurzaam@zuidplas.nl. De kennissessies worden opgenomen. Je kan  deze terugkijken op www.duurzaamzuidplas.nl op een tijdstip dat je beter uitkomt. De antwoorden op je vragen vind je vanaf 10 mei terug bij de veelgestelde vragen op de website.

Praktisch

Wilt u meer te weten komen over klimaatadaptatie, watersystemen en stresstesten in de gemeente Zuidplas? Meld u dan aan voor de online kennissessie op maandag 3 mei. Tijdens deze onlinebijeenkomst krijgt u meer informatie over hoe wij ons gebied drooghouden, welke maatregelen we hiervoor nemen en hoe we dit testen. We hopen u te zien tijdens de kennissessie!

 

 

Week van ons Water

Van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 16 mei is het weer Week van Ons Water. In verband met het coronavirus zijn er helaas nog geen excursies op locatie , maar toch is er deze twee weken van alles te doen. Kijk HIER op hun website voor meer informatie.

mei 03 2021

Details

Datum 3 mei 2021
Tijd 19:30 - 20:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,

Venue

ONLINE

thuis achter je computer

+ Google Maps

Organisator

hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
Website: Visit Organizer Website