Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke Natuurwerkdag. Help je ook mee?

Snoeien, bloembollen planten en insectenhotels maken. Op zaterdag 4 en zondag 5 november is het weer Natuurwerkdag!

Dit jaar valt de grootste groene vrijwilligersdag samen met de Nationale Klimaatweek. Dankzij de inzet van vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap. De Groene Motor coördineert klussen in de natuur op maar liefst 60 locaties in Zuid-Holland. Een mooie kans om kennis te maken met vrijwilligerswerk in de natuur en je samen met anderen in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt.

Waar is het en voor wie
Jaarlijks spannen 15.000 vrijwilligers zich in om een bijdrage te leveren aan het beschermen en behouden van de natuur. Iedereen kan meedoen, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan? Meld je dan aan op natuurwerkdag.nl ook voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt.

Samen voor biodiversiteit

De provinciale Landschapsbeheerorganisaties ondersteunen en organiseren in iedere provincie vele activiteiten in samenwerking met andere landelijke partners. De Groene Motor ondersteunt en organiseert in de provincie Zuid-Holland de Natuurwerkdag-activiteiten. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheer-organisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Doe mee op 4 en 5 november 
Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen. Vanaf september vind je op www.natuurwerkdag.nl klussen bij jou in de buurt én is het mogelijk om je aan te melden. In 2022 organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag voor de 22e keer op ruim 500 locaties door heel Nederland.

Ga HIER naar de website om evenementen in ZUID HOLLAND te vinden. Zelf een klus aanmelden is ook mogelijk.

november 04 2022
  ·  
november 05 2022

Venue

Zuid Holland

Organisatoren

Landschappen
Website: Visit Organizer Website
Groene Motor
Phone: 010 – 272 22 22
Email:
Website: Visit Organizer Website