Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Kruiwagenmars door Den Haag 12 oktober

Levende bodems, daarmee begint gezondheid, biodiversiteit, water, koolstofopslag en klimaat! We hebben te maken met veel uitdagingen: CO2, stikstof, water, klimaat en gezondheid. Oplossingen voor deze uitdagingen komen samen in de bodem. Als we de levende bodem centraal stellen lossen we ze allemaal werkenderwijs en gelijktijdig op. Dat kan binnen 5 tot 7 jaar, waarmee we de doelstellingen voor 2030 halen! Op 12 oktober lopen we met kruiwagens uit heel Nederland door Den Haag om deze boodschap over te brengen. Daar laten we zien dat we dit SAMEN willen: boeren, burgers,onderwijs, artsen en bestuurders. En dat het dus kan binnen 5 tot 7 jaar en vóór 2030. We roepen boeren, burgers, onderwijs, artsen en bestuurders op om mee te doen.

Aanmelden kan via www.kruiwagenmars.nl En heb je geen kruiwagen? Ook zonder een kruiwagen kun je meedoen of de actie ondersteunen
De kruiwagenmars is een initiatief van de Stichting Symphony of Soils, een burgerinitaitief van professionals die zich inzetten voor de bodem. Vele organisaties werken mee aan de actie. Informatie is te vinden op www.kruiwagenmars.nl en via Instagram. 

De Kruiwagenmars roept politici en ambtenaren op:

 • Zet in op de toekomst van de landbouw met hectares van hoop, goed voedsel, gezondere burgers en gezonde natuur.
 • Omarm de biologie. Neem levende bodems op als gezamenlijk uitgangspunt
  om op tijd de klimaat- en stikstofdoelstellingen te behalen en een landbouwsector met toekomst te realiseren. Zet daar de 25 miljard op in.
 • Geef boeren de ruimte om zelf te bepalen hoe dat te doen: ga van middel- voorschriften naar doelvoorschriften.
 • Benut kennis en ervaringen van boeren die al op deze manier werken en bodem- deskundigen die er in thuis zijn.
 • Maak het de boeren financieel mogelijk. Voor niets gaat de zon op, voor al het andere moet de boer worden betaald. Natuurinclusief boeren kan niet op grond van vergoeding voor gederfde inkomsten. Betaal de boer voor de diensten die hij levert zoals landschapsverzorging, water- opslag, schone lucht en het delen van kennis. Vergoed de kosten voor de transitie.
 • Zorg dat goed, vers eten betaalbaar is voor iedereen. Zorg daarbij dat prijsverlagingen niet ten koste gaan van de boer. Combineer true pricing met BTW verlaging voor gezonde producten.
 • Breid in agrarische en medische opleidingen onderwijs en onderzoek naar bodem, voeding en gezondheid uit. Zet locale voedselinitiatieven in om burgers weer bewust te maken van voedsel. Zorg voor onafhankelijke voedingsvoorlichting op scholen.
 • En ja, het kan! Binnen 5 tot 7 jaar, voor diegene die komend jaar begint al in 2030! Als we het SAMEN doen.

Organisatie van de Kruiwagenmars: Symphony of Soils

Symphony of Soils stelt zich tot doel bodemvruchtbaarheid onder de aandacht te brengen van een breed publiek en de relatie duidelijk te maken tussen bodemgezondheid en de gezondheid van plant, dier en mens. In het jaar van de bodem vond op 27 juni 2015 in het Tropenmuseum in Amsterdam de Save our Soils conferentie plaats en werd  de Amsterdam Declaration getekend. Dit vormde de inspiratie voor het oprichten van de Stichting Symphony of Soils.

Vind HIER meer informatie over de mars en meld je HIER aan ( met of zonder kruiwagen!)

oktober 12 2022

Venue

Den Haag

Den Haag, Nederland

+ Google Maps

Organisator

Symphony of Soils
Website: Visit Organizer Website