Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

KLASSIEK OP ZONDAG: CHARLOTTE SCHOETERS & STEIN VERRELST

Veel Rotterdammers zullen het gemist hebben: genieten van live muziek in de openlucht. Want even leken er deze zomer helemaal geen evenementen plaats te vinden. Maar nu is het toch mogelijk! Stadspodium Rotterdam organiseert in augustus vijf zondagen klassieke concerten op het eigen podium in het centrum van de stad.

Charlotte Schoeters

Sopraan Charlotte Schoeters leerde zingen bij Scaldis Cantat o.l.v. Lieve Suys. Daarnaast trad ze op in verschillende producties met Muziek Theater Transparant. Ter voorbereiding op hogere studies volgde Charlotte zangles bij sopraan Anne Cambier en in 2007 begon ze haar Bachelor opleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Xenia Meijer. In 2010 deed Charlotte een Erasmus aan de Hochschule für Musik in Basel bij bariton Marcel Boone. Vervolgens werd ze toegelaten tot the Royal Academy of Music in Londen waar ze haar DipRAM Master of Arts Diploma behaalde met grootste onderscheiding en haar Advanced Diploma in Opera bij sopraan Lillian Watson en vocal coach James Baillieu. Omdat Charlotte de maximum score kreeg voor haar Final Master of Arts Recital ontving ze de Clifton Prize for Singing. Deze zondag zal ze zingen onder muzikale begeleiding van Stein Verrelst.

Stein Verrelst

Stein Verrelst (° 1986) begon zijn gitaarstudies op de plaatselijke muziekschool in zijn geboortedorp Duffel op 8-jarige leeftijd bij Guido Dornheim. Gedurende deze jaren leerde hij vele genres (klassiek, blues, jazz, pop & rock) beheersen voordat hij klassieke gitaarstudies voortzette aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Roland Broux en Jan Wellens.
Tijdens zijn studies aan het conservatorium en het bijwonen van verschillende gitaarfestivals in Europa, kreeg hij de kans om masterclasses te volgen bij ‘s werelds grootste spelers zoals David Russell, Roland Dyens, Anniello Desiderio, Pepe Romero, Johan Fostier, Bill Kanengiser en vele anderen.

Klassiek op zondag

In augustus kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige klassieke live muziek. Tijdens de concerten zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken en lekker blijven luisteren. De programmeur heeft een divers programma samengesteld, variërend van licht klassiek en cross-overs met wereldmuziek tot experimentele jazz/klassieke composities.

Programma klassiek op zondag

2 augustus: Phoenix Ensemble  (klarinet & cello)
9 augustus: Red & Gold Ensemble (viool)
16 augustus: Bonsai Panda ensemble (drums, trombone, elektrische gitaar, hoorn, klarinet)
23 augustus: Charlotte Shoeters (klassieke zang / gitaar)
30 augustus: Joana Rolo + Panos Gklistis (1 vleugels, quatre-mains)

Informatie

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Elke zondag van 2 t/m 30 augustus, van 16.00 tot 17.00 uur

Wees lief en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Blijf thuis bij klachten.

augustus 23 2020

Details

Datum 23 augustus 2020
Tijd 16:00 - 17:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

stadspodium

Grotekerkplein
Rotterdam, Zuid-Holland 3011 GC Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Stadspodium Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website