Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kinderboekenweek gi-ga-groen

Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema: GI-GA-GROENGa mee naar buiten! Op stadssafari, wildplukken, of om je eigen kruidendrankje te maken. Kom wegdromen bij een voorstelling over een egel die het bos schoon prikt of een boom die kan luisteren. Wil je meer weten over vleesetende planten of vlinders? Dan vertelt Diergaarde Blijdorp je hier alles over. Of wat dacht je van luisteren naar spannende verhalen van de ‘Slangenvanger van Rotterdam’ en een kijkje nemen in een echte dierenambulance? Schrijvers zoals Bibi Dumon Tak, Selma Noort en Annet Schaap ontmoeten? Ga mee op avontuur en vier de Kinderboekenweek in jouw bibliotheek!

Activiteiten in de bibliotheek

Kom naar een bibliotheek bij jou in de buurt voor een theatervoorstelling, een kidscollege of een workshop. In de Centrale Bibliotheek organiseren we op 9 en 16 oktober twee Gi-Ga-Groene festivaldagen waarop er van alles te beleven is.  Ga HIER naar de site voor een overzicht van alle activiteiten.

Gi-Ga-Groen Festival #1

Gi-Ga-Groen Festival in het kader van de Kinderboekenweek 2022. Er is de hele middag van alles te beleven! Onder andere:

  • Een optreden van schrijfster Bibi Dumon Tak
  • De theatervoorstelling Egalus
  • Workshops als botanisch tekenen, stop-motion met nep-insecten en kruidige shower steamers maken
  • Medewerkers van Diergaarde Blijdorp vertellen je alles over vleesetende planten.
  • Verander zelf in een insect voor het Greenscreen
  • Doe de stadsvogelbingo
  • Neem een kijkje in een echte dierenambulance

Let op: ga naar de activiteit(en) in de agenda, en reserveer daar je kaartje(s). Vooraf aanmelden is verplicht voor alle activiteiten, met uitzondering van het Biebrecordboekje en speurtocht en de doorlopende activiteiten in de Centrale. Deze zijn gratis voor iedereen. De Agenda vind je HIER

Thematitels voor de Kinderboekenweek

Vindt HIER de thematitels van de Kinderboekenweek 2022. Per leeftijdsgroep zijn vijf boeken uitgekozen die perfect bij het thema passen.

 

Ga HIER naar de website van KINDERBOEKENWEEK 2022

oktober 05 2022
  ·  
oktober 16 2022

Venue

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Hoogstraat 110
Rotterdam, Zuid Holland 3011 PV Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Centrale Bibliotheek Rotterdam
Website: Visit Organizer Website