Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Jongeren traineeship: Organiseer het Voedselbosfestival Rotterdam 2022

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Ben je nieuwsgierig om meer te leren over voedselbossen? Wil je jouw impact vergroten? Enthousiast om meer mensen te laten proeven van wat een voedselbos is? Ben je woonachtig in omgeving Rotterdam (het is open voor iedereen, maar we hebben gemerkt dat het het  fijnst is als je uit de buurt komt)?  Dan is dit traineeship echt iets voor jou! Schrijf je in via de aanmeldknop. Deze vind je HIER. Wees er snel bij! Er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Aanmelden kan tot 27 februari

Wat ga je doen? 

Tijdens dit traineeship ga je samen met een groep van 10-12 andere enthousiaste trainees aan de slag om de tweede editie van het Voedselbosfestival Rotterdam te organiseren. Tijdens dit festival worden diverse voedselboslocaties in Rotterdam opengesteld met een inspirerend en inhoudelijk programma. De invulling van het festival zal voor een gedeelte gebaseerd worden op het raamwerk van de eerste editie, maar we staan natuurlijk vooral te springen om jouw input en inzichten om het festival aankomend jaar weer een succes te maken! Jullie gaan samen met de hulp van voedselbosexperts het volledige programma bedenken en invullen. Denk hier bijvoorbeeld aan interactieve workshops, proeverijen van voedselbos oogst en andere manieren om de festivalgangers het voedselbos ultiem te laten beleven.

Als je vragen hebt kun je mailen naar Tessa Martens:  tessa@ondergrond.eu

Lees alle informatie over deze groene traineeship voor Cooperatie Ondergrond op de website van Groentraineeship.nl

Coöperatie Ondergrond

Coöperatie Ondergrond ontwikkelt voedselbossen en op voedselbosprincipes gebaseerde eetbaar groene plekken in en om de stad. Naast aanleg en onderhoud van voedselbossen wil Coöperatie Ondergrond zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de voedselbossen én het (eco)systeemdenken wat hierachter schuil gaat. Dit gaat verder dan ecologische principes, maar kijkt bijvoorbeeld ook naar sociale interacties, persoonlijke ontwikkeling en hoe bedrijven zich organischer kunnen organiseren. Ons uiteindelijke doel is om de maatschappij in te richten volgens de principes van de voedselbossen. Met elk gerealiseerd project werkt Ondergrond aan een toekomst waar het voedselbos een vanzelfsprekend deel van onze samenleving is. Het verhaal van het voedselbos biedt een nieuw perspectief op de band tussen stad en land, burger en boer, en tussen mens en natuur. Daarom ontwikkelen en delen we kennis over voedselbossen, via zowel hoogwaardige educatietrajecten als laagdrempelige evenementen zoals het Voedselbosfestival.

februari 16 2022
  ·  
februari 27 2022

Details

Start 16 februari
Eind 27 februari
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisatoren

Coöperatie Ondergrond
Phone: 0643093401
Email:
Website: Visit Organizer Website
Groen traineeship
Website: Visit Organizer Website