Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Jeugd: Nestkastjes timmeren te Ridderkerk

Woensdagmiddag nestkasten timmeren in het NME Centrum “de Groene Draak”, van 13.30 uur tot 14.30 uur, en van 14.45 uur tot 15.45 uur. Er kunnen in elke sessie 10 kinderen meedoen. Opgave t/m 14 februari. Deze activiteit wordt georganiseerd door de jeugdwerkgroep van de natuurvereniging IJselmonde. Aanmelden kan via het contactformulier  of bij Hans Blok 0180- 419028

Jeugdwerkgroep

Sinds 2013 bestaat er een actieve jeugdwerkgroep, en de activiteiten breiden zich steeds meer uit. Naast speciale excursies die zich richten op kinderen, worden er waterdiertjes geschept  in het Reijerpark, nestkasten getimmerd en braakballen geplozen in het NME Centrum De Groene Draak.In Ridderkerk worden zogenaamde Stertochten voor basisschoolleerlingen in Lohmanpark, Oosterpark en Donckse Velden gehouden.  Ook is er een konijnenpad voor kleuters van groep 1 en 2. In de Zuidpolder in Barendrecht en langs de Koedood in Rhoon worden na een inleidende les in de klas over de Klimaatbuffer IJsselmonde, natuurexpedities gehouden. Basisscholen en de Kinderopvang krijgen op verzoek een les ‘op maat’ naar hun wens. Jaarlijks houdt de werkgroep een slootjesdag, doen ze mee aan de Zuidpolderdag, timmeren ze nestkastjes, en worden er braakballen geplozen.

In schoolvakanties worden struin- of kanotochten georganiseerd voor de jeugd vanaf 10 jaar. De bibliotheken worden geadviseerd bij de organisatie van exposities en boekopstellingen, waarbij de jeugdwerkgroep er voor zorgt dat deze ook aantrekkelijk voor de jeugd is. In deze bibliotheken worden door de werkgroep ook jeugdactiviteiten georganiseerd.

 

 

februari 19 2020

Details

Datum 19 februari 2020
Tijd 13:30 - 14:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €5
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

NME Centrum De Groene Draak

Kastanjelaan 27
Ridderkerk, Zuid-Holland 2908 LH Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurvereniging IJsselmonde
Email:
Website: Visit Organizer Website