Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

IMPACTDAYS: Dus Wat Gaan Wij Doen met: Groen in de stad

Dus Wat Gaan Wij Doen met: Groen in de stad vindt plaats tijdens The Impact Days op 21, 22 en 23 november. The Impact Days zoomt in op sociaal ondernemers met een duurzame missie. Bouw jij al hard aan een duurzame toekomst? Of kun je nog wat concrete handvatten gebruiken om zelf aan de slag te gaan? Ontmoet pioniers, professors, makers en andere duurzame enthousiastelingen, net zoals jij! Host van de avond is Salomé Aussen.

Tickets kosten €12,50 (inclusief 2 drankjes) en bestel je hier.

Sprekers:

Het was zeven jaar geleden dat Max de Corte (de Moestuinman) voor het eerst met voedselbossen in aanraking kwam. Vanuit permacultuur, via moestuinieren specialiseerde hij zich in voedselbossen. Max beheert verschillende voedselbossen, onder andere in Kralingen, een terrein in Schiebroek en een shiitake kwekerij bij Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Joep Klabbers is een van de weinige dakengoeroes die Rotterdam rijk is. Hij is architect en medeoprichter van de Rotterdamse Dakendagen. Met zijn bureau zoarchitecten werkt hij aan de opgaven van de bestaande stad. Hij schreef een reeks artikelen voor Vers Beton over zowel Rotterdams Groen als de Rotterdamse dakontwikkeling en is bezig het dakenlandschap in kaart te brengen.

Jorn Wemmenhove is co-founder en creatief strateeg van Humankind en houdt zich bezig met de transitie van steden naar een inclusieve, duurzame samenleving. Met hun projecten laten ze de toekomst van steden vandaag al zien: “We hebben de kans om te leren van onze fouten en de mogelijkheid om steden te creëren die menselijk (human) en vriendelijk (kind) zijn voor onszelf, anderen én de planeet”.

Stadsplanner Kato Allaert werkt bij onderzoeksinstituut DRIFT aan Connecting Nature, een project dat steden begeleidt bij het ontwikkelen en toepassen van ‘nature-based solutions’. De oplossingen hebben positief effect op uitdagingen zoals klimaatverandering, water- en afvalhantering, gezondheid en sociale cohesie én maken de stad groener!

 

 

 

november 21 2019

Details

Datum 21 november 2019
Tijd 20:00 - 22:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bluecity 010

Maasboulevard 100
Rotterdam, Zuid - Holland 3011 TX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 307 2247

Visit Venue Website

Organisator

Bluecity 010
Phone: 010 307 22 47
Email:
Website: Visit Organizer Website