Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hopse Waard tijdens het World Food Festival

Ga je mee op belevingstocht in de Hoeksche Waard? Op zaterdag 12 oktober stap je op de hop-on hop-of bus en beleef je het dagelijks leven op verschillende boerderijen. Laat je ondertussen verassen door prachtige vergezichten op de voedingsbodem van de Randstad. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag. Voor food wordt gezorgd, op elke locatie krijg je een lokale specialiteit aangeboden. >>> Koop hier je tickets vanaf Rotterdam CS <<<.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Kom boter schudden, kalfjes aaien, appels plukken, appelsap maken, lekker veel lokale producten proeven en leren over voeding!

Bezocht wordt:

  • Boerderij de Kikkershoek
    Hoe smaakt het appeltje direct van de boom en wat kun je er nog meer mee? Verdwaal door de mooie boomgaard. Proef hier de lekkerste chips, zo van ’t land.  Ontdek hoe aardappels worden gerooid en waarom bijen zo belangrijk zijn.
  • Weiderund, Mariënhof
    Stap uit op een historische plaats. Deze boerderij, anno 1597,  is doorgegeven van generatie op generatie. Hier staat ambacht nog hoog in het vaandel. Geen robots maar het handwerk in de greupstal. De koeien grazen in de wei en genieten van het leven buiten. Hier draait alles om kwaliteit en dat proef je!

Vertrek- en aankomsttijden

Hopse Waard – Excursie en proeverij Hoeksche Waard: 10:00 – 13:00 (opstapplaats Rotterdam CS)

Je vertrekt met een gids vanaf Rotterdam Centraal Station en bezoekt boerderij de Kikkershoek en boerderij Weiderund in de Hoeksche Waard, onderweg proef je allerlei smakelijke lokale streekproducten. Om 13.00 uur bent u weer terug bij Rotterdam CS.

oktober 12 2019

Details

Datum 12 oktober 2019
Tijd 11:00 - 14:00
Kosten €4
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Centraal station Rotterdam

Stationsplein 1
Rotterdam, Zuid - Holland 3013 AJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

Gemeente Rotterdam
Phone: 14010
Website: Visit Organizer Website