Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het voedselbosfestival Rotterdam

Ben jij ook fan van voedselbossen? Of heb je er nog nooit van gehoord? Houd jij je bezig met de waterproblematiek van de afgelopen tijd; de overstromingen en extreme droogte? Dit zijn allemaal goede redenen om naar het Voedselbos Festival Rotterdam te komen! Een voedselbos is een landschap met door mensen aangeplante gewassen met een hoog aantal eetbare soorten. Het vormt als het ware een klein ecosysteem waarin alles met elkaar in verbinding staat. Het is een plek waar mens, dier en natuur harmonieus samenleven en elkaar ondersteunen. Hiermee kan een voedselbos bijdragen aan het oplossen van het milieuvraagstuk en het vergroenen van de stad.

Hoe het werkt

Tijdens het festival zijn er verschillende dingen te doen en te beleven. Tijdens het hoofdprogramma volg je een rondleiding door Voedselbos de Overtuin en kan je genieten van een proeverij, gemaakt van voornamelijk ingrediënten uit het voedselbos.

Daarnaast kan je ook meedoen aan leuke workshops. De workshops vinden plaats op verschillende locaties. Er is een leuke route uitgedacht waarbij je vanaf het hoofdprogramma in de Overtuin andere (voedselbos) locaties kan ontdekken door daar een workshop te volgen. Je kunt een ticket voor een losse workshop aanschaffen, een combiticket met meerdere workshops of een combiticket bestaande uit het hoofdprogramma en workshop(s). Je moet voor zowel de workshops als het hoofdprogramma een tijdslot uitkiezen.

Met een ticket heb je ook toegang tot Trompenburg Tuinen & Arboretum, waar verschillende kraampjes zijn en live muziek gespeeld wordt!

Praktische informatie

  • zaterdag 25 en zondag 26 juni
  • Bekijk het programma HIER
  • koop HIER je tickets.
juni 25 2022
  ·  
juni 26 2022

Venue

Voedselbos de Overtuin

Groene Wetering 37
Rotterdam, Zuid-Holland 3067pb Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisatoren

Coöperatie Ondergrond
Phone: 0643093401
Email:
Website: Visit Organizer Website
Groen traineeship
Website: Visit Organizer Website