Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het Rotterdams Plattelandsdebat – hoe versterken we de banden tussen stad & ommeland?

Op 11 februari is het Rotterdams Plattelandsdebat. Rotterdamse gemeenteraadsleden gaan met elkaar in debat over de vraag hoe zij zich de komende jaren gaan inzetten om het landschap om de stad te beschermen. En, hoe zij al het eten dat daar geproduceerd wordt, beschikbaar willen maken voor hun eigen inwoners. Kijk live mee met dit verkiezingsdebat, meld je gratis aan via https://www.crowdcast.io/e/rdbo!

Gemeenteraadsverkiezingen

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Het moment om aan de verschillende politieke partijen in Rotterdam te vragen hoe zij zich de komende jaren gaan inzetten om het landschap om de stad te beschermen. En, hoe zij al het eten dat daar geproduceerd wordt, beschikbaar maken voor haar eigen inwoners. Rond de stad liggen duizenden hectares plattelandsgebied waar honderden boeren zuivel, fruit, groenten, vlees en granen produceren. Met ruim 600.000 inwoners is de stad een grote afzetmarkt en kan de gemeente Rotterdam haar verantwoordelijkheid nemen om haar platteland om de stad heen te beschermen.

Toekomst

Want de toekomst voor veel boeren is onzeker, de vogels en bijen op het platteland verdwijnen en de stedeling weet niet meer waar de melk vandaan komt. Dit terwijl er zoveel kansen liggen om deze problemen te tackelen en weer hoop te bieden aan de boeren en de natuur rondom de stad en daarmee voor de Rotterdammers. Na het debat weet jij precies welke partijen inzetten op het stimuleren van ‘de korte keten’, streven naar het goedkoopste voedsel, kiezen voor produceren met meeste bijen of juist voor de hoogste opbrengst.

Op 11 februari gaan we de Rotterdamse politici uitdagen om hun ambitie te tonen. Hoe ver willen zij gaan in het verbinden van hun stad met het Rotterdamse platteland? Wat zijn hierin de ambities van de verschillende politieke partijen? Vanuit de locatie Weelde leggen we stellingen voor aan de kandidaat-raadsleden én aan het publiek. We krijgen een inzicht in wat de politieke partijen vinden en horen de bestuurders van omliggende gemeenten, hoe zien zij de toekomst? Meld je aan via https://www.crowdcast.io/e/rdbo.

Aan het debat nemen deel:

CDA – René Segers-Hoogendoorn

ChristenUnie – Tjalling Vonk

D66 – Brenda Dirkse

GroenLinks – Astrid Kockelkoren

Leefbaar Rotterdam – Robert Simons

PvdA – Dennis Tak

PvdD – Ilse Oldenburg

Socialisten010 – Patrick van Klink

SP – Theo Coskun

Volt – Hilgo Wempe

VVD – Diederik van Dommelen

Dit verkiezingsdebat wordt georganiseerd door de coalitie van Rotterdam de boer op! en Natuurmonumenten.

februari 11 2022

Details

Datum 11 februari
Tijd 16:00 - 17:15
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

ONLINE

thuis achter je computer

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website