Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

HET NK TEGELWIPPEN!

In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen de strijd aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Natuurlijk heeft Rotterdam gewonnen. En dit jaar weer, toch?! Doe mee. Dit jaar wordt het grootser, heel Holland wipt! Zorg vast dat je buren in de aanslag staan, want er is werk aan de winkel!

WAAROM TEGELWIPPEN

Met het NK Tegelwippen maken we Nederland samen een stukje groener. Dit doen we door tegels te vervangen voor planten.

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin! De ambitie is om bewoners en gemeenten zo veel als mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Denk hierbij aan het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater. Hiervoor heeft een grote groep organisaties de handen ineen geslagen om samen aan de slag te gaan, waaronder: Amsterdam Rainproof, Rotterdams WeerWoord, Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN Natuureducatie, Samen Klimaatbestendig, vereniging GDO, Ons Water, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer over de organisatie.

*Mits alle richtlijnen rondom covid-19 het toelaten

START NK TEGELWIPPEN

Wippen kan vanaf 30 maart, vanaf dan kun je het aantal gewipte tegels en een bewijsfoto van jouw gewipte (gevel)tuin opgeven via deze website:  https://nk-tegelwippen.nl/

ZO DOE JE MEE

Meedoen aan het NK Tegelwippen is makkelijk en gratis. Iedere gemeente gaat op zijn eigen manier aan de slag om bewoners aan te zetten hun (gevel)tuin te onttegelen van 30 maart tot 30 september. Zo ga je te werk:

Stap 1: Aanmelden

Meld je gemeente aan via dit aanmeldformulier (en daag een andere gemeente uit!)

Stap 2: Competitie

Wakker de strijd vast aan! Deel jullie deelname aan het NK Tegelwippen op de social media kanalen van jullie gemeentes.

Stap 3: Tegelwippen

Zet de bewoners van je gemeente vanaf 30 maart aan om zoveel mogelijk tegels uit hun eigen (gevel)tuin te verruilen voor groen en laat ze dit registreren op de website van het NK Tegelwippen. De communicatietools en voorbeelden die wij met je delen kunnen daarbij helpen.

Stap 4: Winnen

Doordat iedereen in jouw gemeente van 30 maart tot 30 september tegels heeft vervangen voor groen, wint jouw gemeente de derby, en misschien ook wel de Gouden Tegel!

maart 30 2021
  ·  
september 30 2021

Details

Start 30 maart
Eind 30 september
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

rotterdams weerwoord
Website: Visit Organizer Website