Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Heerenhuyskamerconcert BEATRIZ

BEATRIZ, geleid door pianiste Laura Beatriz Argudin, speelt latin-jazz geïnspireerd op Cubaanse muziek uit Havana in de jaren 40-50. Denk aan de oude ‘descargas’, maar dan in een nieuw energiek jasje.
Bij een ‘descarga’ spelen musici geïmproviseerde jazzvariaties op bekende Cubaanse muziekthema’s als son montuno, guajira, bolero, guaracha en rumba. Het genre is onder andere ontwikkeld door Laura’s vader, de legendarische pianist Rodolfo Argudin Justiz Peruchin! In de zomer van 2019 ontmoette Laura de Nederlandse percussionist Steven Brezet tijdens zijn reis naar Cuba. Een gezamenlijke passie voor muziek, liefde, èn Laura’s plannen om aan Codarts in Rotterdam te studeren, deed haar beslissen naar Nederland te komen. Daar sloegen Steven en Laura de handen ook muzikaal ineen: zij startten de band ‘BEATRIZ’, vernoemd naar de moeder van Laura.

Muziek zit in de genen van deze virtuoze pianiste:
zij draagt een meer dan 100-jarige nalatenschap van Cubaanse muziek in zich, van haar overgrootvader Pedro Justiz Nolasco tot haar vader Rodolfo Argudin Justiz Peruchin, bekende musici in de muziekscene van Havana.
Laura begon haar muzikale reis op vierjarige leeftijd met de hulp en inspiratie van haar familie. Op achtjarige leeftijd startte zij al als leerling bij het ‘Manuel Saumell music conservatory‘, gevolgd door het ‘Guillermo Tomas Conservatory‘ waar zij aan verschillende Cubaanse festivals deelnam, maar ook odes aan Chopin, Mozart en Bach bracht. Op twaalfjarige leeftijd werd zij bekroond op de ‘Amadeo Roldan National Piano Competition‘ en sleepte een eerste prijs voor de beste interpretatie van Cubaanse muziek in de wacht.

Kortom, Laura Beatriz Argudin heeft op jonge leeftijd al een indrukwekkende muzikale carrière achter de rug.
Het resultaat daarvan hoor je in een voor onze huiskamer aangepaste bezetting van piano, percussie en contrabas.

Percussie: Steven Brezet
Steven Bezet heeft zich op zijn reizen door onder andere Senegal, Guinea, Curacao, Morocco, Brazilië en Cuba, volop ontwikkeld als een veelzijdig en veel gevraagd percussionist. Hij is ook de eerste Nederlandse artiest die uitgenodigd werd te spelen op het beroemde Salvador Bahia Brazil festival.

Contrabas: Patricia Mancheño
Bassiste Patricia Mancheño studeerde moderne muziek aan de ‘Aula de Jazz’ in Spanje; op het moment voltooit zij haar bachelor aan Codarts Roterdam, met jazz en Latin als specialisatie.

Praktische informatie

  • Zondag 24 april 11.30 – 12.30 uur
  • Kosten € 7,50 p.p.
  • Kosten € 20,00 voor een ontbijt en concert
  • Gratis 6 – 18 jaar,
  • wél stoel reserveren
  • Koop HIER je tickets

 

april 24 2022

Details

Datum 24 april 2022
Tijd 11:30 - 12:30
Kosten €7.50
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Heerenhuys in Het Park

Baden Powelllaan 12
Rotterdam, Zuid-Holland 3016 GJ Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Dudok in het Park
Website: Visit Organizer Website