Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Heerenhuys kamer concert met Marlies Ruigrok en Andreas Suntrop

Marlies Ruigrok zingt liedjes uit haar voorstellingen ‘Wij gaan lekker nergens naar toe’, met liedjes van o.a. Jasperina de Jong, Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans en Marlies zelf, en ‘Zócalo”, geinspireerd op haar reis door Mexico en Cuba. Onder begeleiding van gitarist Andreas Suntrop wordt dit een nazomer feestje!

Marlies Ruigrok speelde de afgelopen jaren diverse rollen in het theater (onder andere in producties en projecten van en met Zuiderstrandtheater, Korzo Theater, Asko|Schonberg Ensemble, Wunderbaum Collectief, Kwekers in de Kunst en The Kyteman Orchestra. Marlies is veelzijdig, ambitieus, nieuwsgierig en enthousiast. Ze probeert door middel van muziek en theater verbinding te creëren, op een oprechte en persoonlijke manier, altijd met passie en overgave.

HIER <<< RESERVEREN
11.30 – 12.15 uur of 13.00 – 13.45 uur
€ 7,50 p.p.
€ 20,00 ontbijt en concert 11.30 uur
Gratis 6 – 18 jaar, wél stoel reserveren

Dit jaar maakt en speelt Marlies Ruigrok haar eigen voorstellingen en schrijft zij, vaak in samenwerkingen, haar eigen muziek. Uit twee van haar voorstellingen kiest zij de mooiste, leukste en fijnste liedjes om samen met Andreas Suntrop in onze huiskamer een klein feestje te vieren!

Wij gaan lekker nergens naar toe.
Een verrassend programma met liedjes van onder andere Jasperina de Jong, Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans en Marlies zelf. Onder begeleiding van gitarist Andreas Suntrop bezingt Marlies het landschap, het leven en de liefde. Strak in pak, haren opgestoken en lippenstift op!

Zócalo
Op zondagmiddagen in Mexico lopen de lokale pleinen, zócalos, vol met mensen uit alle hoeken en gaten van de stad. Straten worden afgesloten, muzikanten spelen danzones, er wordt samen gedanst, samen gegeten, er worden nagels gelakt en knipbeurten gegeven. De zócalo is het hart van de wijk. Hoe anders lijkt dat op pleinen in Nederland, waar we elkaar anoniem passeren met plastic tassen en een telefoon, waar een duif met anderhalve poot aan een vertrapt frietje pikt.. Op reis door Mexico en Cuba raakte Marlies gefascineerd door de sociale cultuur en de intensiteit van het leven daar. Samen met haar ijzersterke begeleider gitarist Andreas Suntrop gaat ze daar in dit programma weer naar op zoek. Wat kunnen wij, uit de klei getrokken Nederlanders, leren van de latino’s, getrokken uit de terra caliente, de warme grond?

“Met haar ijzersterke stem en haar open spel, waarbij ze de toeschouwer op haar geïmproviseerde plein volop onderdeel van het feest laat voelen, blijft de voorstelling volop boeien.”
Theaterkrant

september 19 2021

Venue

Heerenhuys in Het Park

Baden Powelllaan 12
Rotterdam, Zuid-Holland 3016 GJ Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Stichting Droom en Daad
Phone: 010 316 17 20
Email:
Website: Visit Organizer Website