Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gratis online vogelcursussen

Nu veel mensen verplicht meer tijd thuis doorbrengen, worden tuinen en balkons volop gebruikt. De natuurbeschermingsorganisatie krijgt meer vragen binnen en biedt daarom gratis online vogelcursussen aan. Wil je meer weten over vogels? Dan zijn de online vogelcursussen van de Vogelbescherming vast iets voor jou.  De vogellessen zijn samengesteld door onze ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef. Nico heeft bijna dertig jaar bij Vogelbescherming gewerkt en kent de vogels als geen ander. Camilla is vogelonderzoeker en fervent vogelaar. Samen leren zij je op een andere manier naar vogels te kijken, zodat je er nog meer van kunt genieten!

Online vogelcursussen
De online lessen zijn gratis en zijn te downloaden op de website van de Vogelbescherming. In tien lessen krijg je meer te weten over al die vogels die rond je huis vliegen. Elke les worden er twee vogels uitgelicht. In de cursus worden vogels behandeld die je in de directe omgeving, in je tuin, op je balkon of in een parkje in de buurt moet kunnen zien. “Zo leer je het verschil tussen de pimpelmees en de koolmees en krijg je tips hoe je ze kan herkennen”, zegt Dreef. “Maar het gaat ook over wat voor plekje ze zoeken in de tuin en wat voor geluiden ze maken.”

Je kan kiezen uit de volgende cursussen:

Volgens Camilla Dreef is het de perfecte tijd in het jaar om vogels te kijken en te luisteren. Vogels zijn volop bezig met het claimen van een territorium en het bouwen van nestjes. Ook zijn honderden miljoenen trekvogels op weg naar hun broedplekken. “Sommige vogels komen net terug uit Afrika, dus de vogelwereld is volop in beweging.

Veel vogelplezier!”

april 07 2020
  ·  
juni 02 2020

Details

Start 7 april 2020
Eind 2 juni 2020
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Vogelbescherming Nederland
Phone: 030 693 7799
Website: Visit Organizer Website