Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gratis online excursie over natuurgebied Ackerdijkse Plassen, tussen Rotterdam en Delft

Dit jaar herontdekken mensen massaal de Nederlandse natuur. Dit doen ze vooral op eigen houtje, want de excursies van Natuurmonumenten zijn geannuleerd. Frank Schipper is excursieleider bij Natuurmonumenten Rotterdam en vertelt: ‘Toch wil je de natuur delen met enthousiastelingen’. De excursieleider bedacht een alternatief voor zijn excursies: een online presentatie met prachtige foto’s van het Rotterdams platteland en Midden-Delfland en wat je zoal in deze natuurgebieden kunt zien.

Aan huis gebonden excursieleiders

De natuurgebieden van Natuurmonumenten worden tijdens de coronacrisis massaal bezocht, mensen willen er toch even tussenuit. Ook de excursies werden, met de in de zomer versoepelde maatregelen, vaak volgeboekt tot vreugde van de excursieleiders. Voor excursieleiders is het fantastisch om met natuurliefhebbers in de natuur op stap te gaan en ze te vertellen over het Rotterdams platteland en Midden-Delfland.

Van offline naar online

Excursieleider en historicus Frank Schipper laat bezoekers de natuurgebieden van Natuurmonumenten nabij Rotterdam zien. Ten noorden van Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen waar hij maandelijks, met andere excursieleiders, dit prachtige afgesloten vogelrustgebied laat zien. Excursieleider Frank vertelt: ‘Ik vind het fascinerend hoe vogels overleven in de winter. Met name de vogeltrek is spectaculair om te zien.’ Ook in zijn werk is Frank momenteel meer dan ooit online. Het was voor hem een natuurlijke stap om te proberen zijn excursies ook online te geven. ‘We hebben aan deelnemers van de geannuleerde wandelingen en fietstochten deze online optie aangeboden en deze zijn zeer succesvol verlopen. Daarom organiseren we nu een online excursie voor de kerstvakantie!’ Deze openbare online excursie gaat over het afgesloten vogelrustgebied de Ackerdijkse Plassen ten noorden van Rotterdam en over het open polderlandschap Midden-Delfland tussen Delft en Rotterdam.

Hoe reserveer je een plekje?

Natuurmonumenten biedt je dit online natuurmomentje aan, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Excursieleider Frank vertelt je over deze mooie gebieden, de routes die je zelf kunt wandelen of fietsen en welke bijzonder mooie vogels je tegenkomt deze winter. Boek een gratis ticket voor de online excursie: Winter op de Ackerdijkse Plassen en in Midden-Delfland op dinsdagavond 22 december 2020, 19:45-20:30. Reserveer op de website van Natuurmonumenten. De online excursie wordt aangeboden via Microsoft Teams. Je hebt het programma niet nodig om deel te nemen

december 22 2020

Details

Datum 22 december 2020
Tijd 19:45 - 20:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website