Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Geef vogels de ruimte op de Zandmotor

Wil je vogels meer ruimte geven op de Zandmotor? Natuurlijk Westland / Delfland organiseert op 20 september een startbijeenkomst voor de actie ‘Geef vogels meer ruimte op de Zandmotor.’ Kom om 8:30 uur naar de hoek Schelpenpad / Haagweg in Monster.

Een unieke gelegenheid om meer te leren over strandvogels en je in te zetten voor hun bescherming. Meer informatie en aanmelden bij: medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com Na aanmelding volgt een bevestiging.

Project Groene Strand

Tijdens deze activiteit wordt op de Zandmotor bepaald welk gebied het geschikst is om strandvogels een kans te geven op succesvol grootbrengen van hun jongen. Tijdens dit bezoek worden de volgende vragen besproken: Wat zijn strandvogels? Wat hebben ze nodig om jongen groot te brengen? Wat kunnen wij doen om ze die kans te geven en hoe gaan we deze volgen? Na deze startbijeenkomst gaan de deelnemers verder als team Vogels Natuurlijk om de vogels te monitoren en te beschermen.Deze activiteit is een onderdeel van het project Groene Strand. Dit project richt zich op het versterken van de natuur en de natuurbeleving op de Nederlandse stranden. Waar is de natuur zo wijds en nadrukkelijk aanwezig en tegelijkertijd zo sterk onder druk?Op diverse plekken langs de kust is een soortelijk project gestart. Bij de Zandmotor is Natuurlijk Delfland gevraagd om het project te leiden. Het initiatief komt van de Provinciale Landschappen, Stichting Duinbehoud, IVN, Vogelbescherming Nederland, Stichting Anemoon en de Nationale Postcodeloterij.

 

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

 

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

september 20 2022

Venue

schelpenpad/ Haagweg

haagweg
Monster, zuid Holland 2681PB Nederland

+ Google Maps

Organisator

natuurlijk delfland
Website: Visit Organizer Website