Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Floron Eindejaars Plantenjacht

FLORON organiseert deze winter voor de zevende maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van Kerst tot 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. Floron is benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

Ze verwachten deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen  voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals FLORON in eerdere jaren heeft gezien.

Doe mee! De regels zijn eenvoudig:

  • Kies een moment van 25 december (Eerste Kerstdag) t/m 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart om planten op naam te brengen. Download HIER de zoekkaart.
  • Geef de resultaten door aan FLORON door het meldingsformulier in te vullen. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op onze Facebook-pagina of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

Eindejaars plantenjacht en COVID-19

Door Corona zijn er dit jaar geen plantenjacht excursies. Wel kan je met je eigen gezin, beste vriend of vriendin op plantenjacht. Houd je hierbij aan de huidige Corona richtlijnen en maatregelen.

 

december 25 2020
  ·  
januari 03 2021

Details

Start 25 december 2020
Eind 3 januari 2021
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

FLORON
Phone: 024 7410660
Email:
Website: Visit Organizer Website