Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Fietstocht weidevogels van Midden-Delfland

Tussen Delft en Rotterdam ligt Midden-Delfland. Een open polderlandschap met boerenland en rustige dorpjes. Het is een bijzonder gebied voor vogels en de boswachters van Natuurmonumenten doen er alles aan om het nog aantrekkelijker te maken voor poldernatuur. Met de verrekijker in de hand op de fiets vanaf het centrum van Delft om de prachtige weidevogels op te zoeken.

Vogels kijken in Midden-Delfland

De afwisseling van weidegrasland, rietland, moerasbosjes, sloten en plassen maken Midden-Delfland aantrekkelijk voor veel verschillende soorten vogels – en ook andere diersoorten, zoals de haas. Vanaf de Markt in Delft trekken we met de fiets de polders in. Op verschillende punten onderweg stappen we even af om de natuur goed te kunnen bekijken. Het voornaamste doel zijn de weidevogels die naar het gebied komen om te eten na een lange trektocht vanuit Afrika en het Middellandse Zeegebied. Sommige gaan door richting het hoge noorden, andere blijven in het gebied om te broeden.

Natuur in de Randstad

Ingeklemd tussen steden en infrastructuur is Midden-Delfland een zeldzaam stuk open landschap in een van de meeste verstedelijkte gebieden ter wereld. De natuur trekt zich van die verstedelijkte omgeving niets aan: het gebied staat bekend om zijn grote groepen overwinterende ganzen en eenden, en de voor het Nederlandse polderlandschap zo karakteristieke weidevogels.

Ga mee

De fietstocht is zondag 24 februari, zaterdag 23 maart en vrijdag 19 april en start om 08:30 uur in Delft en duurt ongeveer 3 uur. Opgeven is noodzakelijk en kan via de website van Natuurmonumenten. www.natuurmonumenten.nl

februari 24 2019

Details

Datum 24 februari 2019
Tijd 08:30 - 12:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €8
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Delft, Markt, Hugo Grotius Standbeeld

Markt
Delft, Zuid-Holland 2611GP Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website