Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Expositie tuinbeelden Landgoed De Tempel

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zaterdag 11 en zondag 12 september aanstaande, opent in Museum Oud-Overschie een expositie over de bijzondere collectie tuinbeelden van De Tempel.

De expositie is een gezamenlijk initiatief van Museum Oud-Overschie, Stadsherstel Historisch Rotterdam (sinds 2013 eigenaar van de collectie tuinbeelden), gemeente Rotterdam en Natuurmonumenten. Enkele van de tuinbeelden heeft Stadsherstel Historisch Rotterdam reeds kunnen restaureren; de overige beelden wordt momenteel gerestaureerd. Na restauratie zullen de beelden worden teruggeplaatst op de buitenplaats.

Vind hier meer informatie over Museum Oud-Overschie

Ga hier naar de site van natuurmonumenten om de laatste informatie, tijden, programma en routes te vinden.

Natuurmonumenten wordt beheerder Tuinen Landgoed de Tempel

Graag heffen Natuurmonumenten op donderdagmiddag 9 september om 16.00 uur met jouw digitaal het glas op het feit dat de gemeente Rotterdam en Natuurmonumenten recent een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten voor het beheer van de tuinen van de buitenplaatsen De Tempel en Nieuw Rhodenrijs, gelegen aan de Schie, direct ten noorden van Oud-Overschie. De gemeente draagt de tuinen in erfpacht over aan Natuurmonumenten.

Op donderdagmiddag 9 september van 16.00 tot 17.00 uur ontmoeten Natuurmonumenten je graag voor een digitaal feestelijk samenzijn en een – eveneens digitale – rondleiding door de tuinen van De Tempel en door de expositie in het museum.

Je kan je aanmelden voor deze bijeenkomst door een antwoord te sturen op deze mail naar n.hokke@natuurmonumenten.nl. Je ontvangt dan t.z.t. een Teams-link en nadere praktische informatie.

Landgoed de Tempel bezoeken

Wil je De Tempel komende periode zelf een keer bezoeken? Laat dit dan in een reply weten, dan stuurt natuurmonumenten je een:

  • een tegoedbon voor 2x een gratis consumptie bij de foodtruck die in september tot half oktober iedere zaterdag en zondag in de boomgaard van De Tempel staat;
  • een vrijkaartje voor onze expositie over de bijzondere collectie tuinbeelden van De Tempel, in het nabijgelegen Museum Oud-Overschie.

 

september 09 2021

Venue

Landgoed De Tempel

Delftweg 182
Rotterdam, Zuid-holland 3046 NC

+ Google Maps

Phone:

06-54295188

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website