Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie vogelreservaat Ackerdijkse Plassen

Op 7 mei organiseert Natuurlijk Waterweg Noord (KNNV) een excursie naar de  Ackerdijkse Plassen. Het vroege vertrek maakt het mogelijk om de zon te zien opkomen en de vele vogels uit volle borst te horen zingen. De Ackerdijkse Plassen is in beheer van Natuurmonumenten en bedoeld als vogelreservaat. Een bijzonder afgesloten natuurreservaat, waar een gids voor de begeleiding van de wandeling zorgt. Het gebied laat zien hoe het landschap is ontstaan en gebruikt als eendenkooi, visvijver en rietland. In de bosschages zijn veel soorten zangvogels en een interessante begroeiing; ook is een vogelkijkscherm aanwezig met diverse doorkijkjes naar de omgeving.

 

Praktische informatie

  • Zaterdag 7 mei
  • Het vertrek is om 5:30 uur vanaf Nieuwpoortweg 2 Schiedam.
  • De kosten zijn € 5,- en niet leden € 10,- contant ter plaatse te voldoen.
  • Opgeven bij 010 – 434 71 49 of 06 – 13 11 00 41, Sjaak Keijzer.
  • Trek vochtbestendig schoeisel en eventueel regenkleding aan en neem een verrekijker mee.

Wat is en doet de Natuurlijk Waterweg Noord (KNNV)?

Natuurlijk Waterweg Noord staat voor een natuurlijk leefomgeving en is een vereniging voor actieve natuurliefhebbers en -beschermers in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, onze  passie delen en beschermen van de natuur. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is een contactpersoon.

mei 07 2022

Venue

Nieuwpoortweg 2

Nieuwpoortweg 2
Schiedam, Zuid-Holland 3125AP Nederland

+ Google Maps

Organisator

KNNV Waterweg Noord
Phone: 06-13110041
Email: