Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie natuur en historie van het Staelduinse Bos

Op 17 september organiseert Natuurlijk Westland / Delfland een excursie met als thema de natuur en historie van het  Staelduinse Bos. Bij het Staelduinse Bos gaat het om een duinlandschap met een duinbos. Het is een van de duinregels die is ontstaan na het jaar 1000 toen het klimaat een wending nam. Langs de kust vond bij stormen afslag plaats en in de monding van de Maas werd het sediment in rustiger water weer afgezet. Bij het uitzakken van de opgewoelde grond uit het zeewater kwam er een scheiding tussen klei en zand. Door de wind werd het zand in duinregels bij elkaar geblazen. Later zijn er ook nog enkele polders aangelegd.

 Praktische informatie

  • Op zaterdag 17 september van 13.00 tot 15.00 uur.
  • Verzamelen bij parkeerplaats einde Papedijk; tegenover de Antonius Hoeve, Oude Hooislag 2, 2691 ’s Gravenzande.
  • Er zijn kosten aan deze wandeling verbonden.

Wat is en doet Natuurlijk Westland / Delfland?

Natuurlijk Westland / Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

september 17 2022

Details

Datum 17 september
Tijd 13:00 - 15:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerplaats Papedijk

oude hooislag 2
's-Gravenzande, Zuid Holland 2691 NG

+ Google Maps

Organisator

natuurlijk delfland
Website: Visit Organizer Website