Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Nachtvlinders met Natuurlijk Rotterdam

Natuurlijk Rotterdam nodigt belangstellenden uit om 2 juli deel te nemen aan een excursie Nachtvlinders die om 22:00 uur start in het Park Zestienhoven. Met een sterke lamp en een wit laken worden de vlinders gelokt. De meeste mensen realiseren zich niet dat er vele honderden soorten zijn. Door de nacht is het iedere keer een verrassing welke vlinders op het licht afkomen. Na ze gefotografeerd te hebben vliegen ze weer verder. Deze excursie is een onderdeel van het project Natuurwaardenkaart van Natuurlijk Rotterdam. Met dit project wil Natuurlijk Rotterdam de waarden van de natuur in Rotterdamse e.o. in kaart brengen.

NATIONALE NACHTVLINDERNACHT

Wist jij dat er in Nederland meer dan 2.000 soorten nachtvlinders rondvliegen? Op 1 en 2 juli kan je tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op heel veel plekken in Nederland kennis maken met nachtvlinders!  Lees op de website van de Vlinderstichting meer over Nachtvlinders, hoe ze zelf te lokken en hoe je je waarnemingen kan doorgeven.

Lees verder

Praktische informatie

  • Zaterdag 2 juli vanaf 22:00 uur.
  • Park Zestienhoven
  • Aanmelden is verplicht.
  • Stuur een email aan natuurlijkrotterdam@knnv.nl waarna nadere details volgen.
  • De kosten zijn € 5,- of een vrijwillige bijdrage; leden van de KNNV gratis.

 

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam

Natuurlijk Rotterdam is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers in Rotterdam en omgeving. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendracht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o.. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

 

 

 

juli 02 2022

Venue

Park Zestienhoven

Terletweg 10
Rotterdam, 3045 LR Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurlijk Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website