Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Eiland van Brienenoord met Natuurlijk Rotterdam

De KNNV afdeling Natuurlijk Rotterdam organiseert op 19 december 2021 een excursie naar het Eiland van Brienenoord. De vraag die centraal staat is: is de herinrichting Eiland van Brienenoord naar getijdenpark goed voor de natuurwaarde? Het Eiland wordt verkend in de huidige staat en je leert over de natuurhistorie en ontwikkeling van dit bijzondere natuurgebied onder de van Brienenoordbrug. Het belang van het eiland als refugium voor wilde flora en fauna wordt ervaren.

Getijdenpark 

De deelnemers krijgen inzicht in de uitdagingen die de herinrichting tot getijdenpark met zich mee bracht. Zo leren over de maatregelen in het kader van het behoud en en verbeteren van de biodiversiteit en het versterken van de verschillende recreatieve functies in het gebied. De open verbinding tussen rivier en zee levert een dynamisch gebied op met wisselende waterstanden en instroming van brak water. Door een meer natuurlijke afloop van de oevers en meer beplanting ontstaan schonere rivieren wat goed is voor de vissen en vogels en meer plekken voor mensen om op verschillende manieren te recreëren.

Na afloop theedrinken en het tweeluik Pandemic Diary van Eva Krause bekijken bij Buitenplaats Brienenoord (RIVM richtlijnen, QR-code verplicht)

 

Praktische informatie

  • Datum en tijd: Zaterdag 19 december is van 10:00 tot circa 12:00 uur.
  • Belangstellenden worden uitgenodigd zich hiervoor op te geven via natuurlijkrotterdam@knnv.nl. De verzamelplek wordt dan in detail toegestuurd.
  • De kosten zijn € 5,-. Leden en deelnemers die zich ter plekke opgeven als lid € 0,-

 

Wat is en doet de KNNV afdeling Natuurlijk Rotterdam

Natuurlijk Rotterdam is een vereniging van actieve Rotterdamse natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeente Rotterdam. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, onze passie delen en beschermen wij die natuur. Dat zal gaan via wandelingen, excursies, workshops, lezingen, inventarisaties, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

 

 

december 19 2021

Details

Datum 19 december 2021
Tijd 10:00 - 12:00
Kosten €5
Evenement Categorieën: , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Brienenoordeiland

Van Brienenoord 17
Rotterdam, Zuid - holland 3077 AE Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 482 14 34

Visit Venue Website

Organisator

Natuurlijk Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website