Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Doe mee met het grootste tuinonderzoek van Nederland!

Tuinen beslaan een groot deel van Nederland. Maar wat er allemaal in leeft aan verschillende soorten vogels, vlinders, zoogdieren, amfibieën en insecten weten we nauwelijks! Met jouw hulp kan de biodiversiteit in Nederlandse tuinen in kaart gebracht worden.  Verschillende partijen werken samen om dit in kaart te brengen, zoals:  Sovon, de Vogelbescherming, Floron, Ravon, EIS , de Vlinderstichting, en de zoogdiervereniging.

Als je denkt dat in tuinen alleen algemene planten en dieren voorkomen, dan heb je het mis. Maar ook van de gewone soorten weet men niet goed waar ze voorkomen. Daarom is het hard nodig om de natuur in tuinen beter in beeld te krijgen. Ook jouw tuin zit vol leven, geef het door! 

Hoe kan je meedoen?

Op de site https://www.tuintelling.nl/hoe-werkt-het staat een stap-voor stap uitleg, in woord en beeld, hoe je kan helpen. Je kan tellen op veel verschillende apparaten, en via de tijdlijn krijg je zelf ook een goed beeld wat er het hele jaar in je tuin gebeurd. Daarnaast zit de zit vol tips en tricks voor je tuin.

  1. Je registreert jezelf via je e-mailadres.
  2. na registratie maak je een tuinprofiel aan. Wat is de grootte, is er een haag, een vijver of staan er bomen.  De ene tuin is de andere niet. Met deze informatie kunnen ze later vragen beantwoorden, die de aanwezigheid van bepaalde soorten kan bepalen.
  3. Je kunt waarnemingen direct invoeren op de website. Deze worden automatisch opgeteld tot een weeklijst. Heb je geen smartphone, tablet of computer bij de hand, hou dan een lijstje bij. Leg bijvoorbeeld je scorelijst met pen op een vaste plek, zodat je direct een waarneming kunt noteren. Vervolgens kun je alle losse waarnemingen die je in een week hebt gezien in één keer doorgeven op de website.

Veel kijk- en telplezier!

april 07 2020
  ·  
juni 02 2020

Organisator

Sovon Vogelonderzoek Nederland
Phone: 024 7 410 410
Email:
Website: Visit Organizer Website