Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Documentaire over schaapsherder Grinwis te zien in het Natuurhistorisch

Filmvertoning en nagesprek met maakster Wendy van Wilgenburg, landschapsecoloog Joost van Kuijk en Chris Grinwis zelf. In opdracht van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland maakte Wendy van Wilgenburg een documentaire over schaapsherder Chris Grinwis in Gelderland. Ze volgde Chris, zijn honden en zijn kudde schapen en geiten een jaar lang, gedurende alle seizoenen.

Op zondagmiddag 28 november wordt deze documentaire voor het eerst op groot doek vertoond, in de Hoboken Salon van Het Natuurhistorisch. Na de vertoning is er een nagesprek. Hierbij sluit naast Wendy van Wilgenburg en Chris Grinwis ook Joost van Kuijk aan. Joost is landschapsecoloog en werkzaam als Projectleider natuur en landschap bij de Provincie Gelderland. NHM gaat, samen met het publiek, in gesprek over de thema’s van de film. Wat is de waarde van de rondtrekkende kudde? Hoe behouden we het vakmanschap van de schaapsherder? Wat zijn de kansen en bedreigingen?

Meer weten over levende tradities en hun beoefenaren? Bezoek dan de tentoonstelling Dier, Mens & Traditie – zwemmende honden, zingende twatwa’s en pronkende paarden.

Doelgroep
iedereen vanaf 7 jaar

Tijd 
zondag 28 november 2021, 14:00 uur

Kosten
een toegangskaartje voor het museum, activiteit gratis

Aanmelden
Om zeker te zijn van een plekje, is aanmelden gewenst via educatie@hetnatuurhistorisch.nl
Voor deelname aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs nodig.

 

Foto: Rosanne van den Berg

november 28 2021

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website