Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De week van de groene tuin!

Dinsdag 30 maart gaat de ‘Week van de Groene Tuin’ van start, waarin diverse BN’ers tuinbezitters willen stimuleren om hun tuin en straat te vergroenen en verduurzamen. Doe mee, en lees hier hoe het werkt!

Vlogs van Bekende Nederlanders

De ‘Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april. Tijdens de Week van de Groene Tuin vind je elke dag een vlog, waarin Bekende Nederlanders laten zien hoe leuk, inspirerend en belangrijk tuinieren kan zijn. Hieraan doen Cora van Nieuwenhuizen, Karin Bloemen, Helga van Leur, Margot Ribberink, Lodewijk Hoekstra, Boswachter Tim en enkele gedeputeerden van diverse provincies mee. Zij roepen hierbij alle tuinliefhebbers van Nederland op om ook hun tuintip te delen via #Weekvandegroenetuin.

Hoe doe je mee

Tijdens deze week worden praktische tuintips gegeven door o.a. tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, waarmee tuinbezitters direct aan de slag kunnen. Deze tips worden meerdere malen per dag gedeeld via de Steenbreek Facebook pagina (om 09:00, 11:00, 12:00 en 16:00) en Instagram (om 12:00). Elke dag van de week heeft een eigen thema:

• Tuintip dag 1: Ontstenen
• Tuintip dag 2: Biodiversiteit
• Tuintip dag 3: Klimaat
• Tuintip dag 4: Bodem
• Tuintip dag 5: Planten en zaaien
• Tuintip dag 6: Duurzaam onderhoud
• Tuintip dag 7: Vogels in de tuin

Over de ‘Week van de Groene Tuin’

De ‘Week van de Groene Tuin’ is een initiatief van Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, Branchevereniging VHG en de Tuinen van Appeltern. Met deze themaweek willen zij heel Nederland oproepen om in actie te komen en te kijken waar overbodige verharding in hun tuin of buurt vervangen kan worden door groen, zoals planten of bloemen.

Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen die veroorzaakt worden door het veranderende klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress, worden tuinen belangrijke ecologische plaatsen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de buurt.

Doe mee, deel de tuintips en vergeet niet te taggen via #WeekvandeGroeneTuin

maart 30 2021
  ·  
april 05 2021

Organisator

Stichting Steenbreek
Email:
Website: Visit Organizer Website