Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Nationale Bijentelling: Tel mee!

Op 18 en 19 april vindt de Nationale Bijentelling plaats. Kom ook in actie voor de wilde bij en help de bij te beschermen. Het gaat niet goed met de wilde bij. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als onderzoekers meer leren over bijen, kunnen ze de bijen ook beter helpen. Daarom is er de jaarlijkse Nationale Bijentelling. Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Op de website nemen ze je stap voor stap mee bij het herkennen van de 20 bijensoorten die je 18 en 19 april in je tuin kunt tegenkomen.

Waarom bijen tellen?

Hoe meer je over bijen weet, hoe beter je de bij kunnen helpen. Daarom vragen onderzoekers iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor bestuiving. “80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten worden bestoven door bijen en andere insecten”, aldus Koos Biesmeijer, bijenexpert bij Naturalis. “Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afnemen.”

Hoe kun je meehelpen?

Op de website kun je een telformulier downloaden (met plaatjes!), en tijdens het weekend van de bijentelling kan je er de resultaten van de telling terugvinden. Ook vind je er en bijengidsje waarmee iedereen de twintig verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen kan herkennen.

Leuk voor kinderen.

Naast het informatieve telformulier.  Kun je in je eigen tuin  ook nog de bijen helpen.
Maak bijvoorbeeld eens een bijenhotel of een zaadbommetje.

Blijf op de hoogte

Volg de Nationale Bijentelling  op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, en ook kun je je daar aanmelden voor het event van de Bijentelling!

april 18 2020
  ·  
april 20 2020

Details

Start 18 april 2020
Eind 20 april 2020
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Nederland Zoemt
Website: Visit Organizer Website