Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

DE BERGSE PLAS PLASTICVRIJ IN HILLEGERSBERG

Kom op zaterdag 25 juni naar WV Aegir in Rotterdam Hillegersberg voor een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. Ze gaan namelijk aan de slag voor een Plasticvrije Rotte en Bergse Plas in Rotterdam Hillegersberg! Op het programma staat onder meer plasticvissen, plastic prikken, varen op de Rotte en de Bergse Plas en het maken van een kunstwerk van plastic afval. Na afloop staat een hapje en een drankje klaar zodat je gezellig kan nakletsen over de geslaagde middag. Deelname is gratis, aanmelden verplicht!

PROGRAMMA

Het event is op zaterdag 25 juni van 13:30 tot 16:30 uur. De programma onderdelen zijn:

 • Welkom en opening
  In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van een plasticvrije Rotte en Bergse Plas (en überhaupt plasticvrij). Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen naast het event ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
 • Plasticvissen
  Plastic Whale Rotterdam neemt je mee het water op om plastic te vissen in boten gemaakt van opgeviste plastic flessen en doppen!! Plastic Whale is de eerste plastic fishing organisatie ter wereld. Zij strijden voor plasticvrije wateren wereldwijd en willen bijdragen aan oplossingen voor de plastic soep.
 • Plasticprikken
  Met een bingokaart ga je afval prikken langs de kades. Al het afval dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in de rivier terecht.
 • Varen
  We gaan varen over de Rotte en beleven zelf dat hoe schoner de Rotte en Bergse Plas zijn, hoe fijner het is om te recreëren op het water.
 • Kunstwerk maken van Plastic afval
  Het afval dat al eerder is verzameld, gescheiden en schoongemaakt, verwerken we in een kunstwerk met begeleiding van IDEddy. IDEddy vertelt en inspireert de bezoekers over hoe je afval kan gebruiken om nieuwe, mooie dingen van te maken waarna ze zelf aan de slag gaan.

Het programma en de locatie zijn onder voorbehoud.

AANMELDEN

Ga jij samen met ons aan de slag voor ‘De Bergse Plas Plasticvrij in Hillegersberg’? Vul dan het formulier in. Deelname is gratis. Je kunt je met het formulier tevens aanmelden als ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’

WIST JE DAT…

Dit event onderdeel is van een project genaamd ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’? Het water van de  Bergse Plas stroomt naar de Rotte. Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte  (waaronder de Bergse Plas) schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen.

Wil jij ook ambassadeur worden? Of wil je meer informatie? Kijk op www.derotteplasticvrij.nl.

ADRES

De Bergse Plas Plasticvrij in Hillegersberg
Prinsemolenpad 4
3054 XM
Rotterdam

LOCATIE

 

juni 25 2022

Details

Datum 25 juni
Tijd 13:30 - 16:30
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

watersportvereniging Aegir

Prinsemolenpad 4
Rotterdam, 3054 XM

+ Google Maps

Organisator

De Rotte Plasticvrij
Email:
Website: Visit Organizer Website