Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De FLORON Eindejaars Plantenjacht

FLORON organiseert deze winter voor de achtste maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van Kerst tot 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. FLORON is benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

FLORON verwacht deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen  voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals ze in eerdere jaren hebben gezien.

 

Doe mee! De regels zijn eenvoudig:

  • Kies een moment van zaterdag 25 december (Eerste Kerstdag) t/m maandag 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart hiernaast om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan FLORON. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op de Facebook-pagina  van FLORON, of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.
  • Ga HIER naar de site voor meer informatie en de interactieve kaart

Vanaf november is het mogelijk jouw plantenjacht door te geven aan FLORON, zodat die op de activiteitenkalender komt te staan.

Verbeter je kennis

Amsterdams florist Hanneke Waller maakte een presentatie met 139 dia’s over de plantenjacht waarin alle algemene winterbloeiers staan uitgelegd. Download de presentatie (pdf, 17 MB).

december 25 2021
  ·  
januari 03 2022

Details

Start 25 december 2021
Eind 3 januari
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

FLORON
Phone: 024 7410660
Email:
Website: Visit Organizer Website