Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Corona: kantelpunt voor het klimaat?

leeg rotterdam

Het coronavirus legt bijna alles stil. Wat betekent dit voor het klimaat? De coronacrisis zorgt nu voor de grootste afname in CO2-uitstoot ooit. Maar hoe zit dat als we straks herstellen van deze crisis? Kunnen we dankzij de stilval en herbezinning straks duurzamer verder? Of verliezen we de klimaataanpak uit het oog en gaat het vliegen, shoppen en vervuilen gewoon door als vanouds? Gaan duurzame investeringen in deze tijd ten koste van mensen die door Covid-19 hun baan verliezen of zijn ze juist nodig om duurzaam te herstellen? Tijd voor debat, over de kansen en risico’s van de pandemie voor het klimaatvraagstuk.

LIVECAST

In verband met de meest recente ontwikkelingen betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger  dagelijks online programma’s uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Zo is ook dit debat online te zien.

Reserveer en Pay as you like

Reserveer snel om zeker te zijn van je online plekje, waarna je 24 uur voor de start van het programma een mailtje van Pakhuis de Zwijger ontvangt met de juiste link naar de LIVECAST of Zoom webinar. Je kunt ook altijd nog op de website van Pakhuis de Zwijger meekijken via gele buttons verwijzend naar LIVECAST en Zoom.

Sprekers deze avond

  •  Marjan Minnesma. Directeur Urgenda
  • Derk Loorbach. Professor socio-economic transitions bij Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Faiza Oulahsen. Program Director Climate & Energy Greenpeace
  • Stijn Warmenhoven. Oprichter Youth4Climate
  • Stijn Nijssen. Raadslid Amsterdam VVD
  • Olof van der Gaag. Directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)

Lees verder op de website van Pakhuis de Zwijger. Er zijn daar ook nog enkele artikelen van  Trouw te vinden over het onderwerp:

https://dezwijger.nl/programma/corona-kantelpunt-voor-het-klimaat

mei 18 2020

Details

Datum 18 mei 2020
Tijd 18:30 - 22:00
Kosten PAYL
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Pakhuis de Zwijger
Website: Visit Organizer Website