Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Club circulair in Bluecity world food festival

Ons eten is het spannende circulaire onderwerp op de volgende Club Circulair. Op 10 oktober van 15.00 t/m 18.00 uur in BlueCity. Optioneel is het circulaire diner voor €10,-. In de dagen na Club Circulair ben je van harte welkom op het World Food Festival Rotterdam van 11 t/m 13 oktober. 

Rotterdam wil in 2050 volledig circulair zijn. Geen vuilnis, afval en rotzooi meer, maar een stedelijke economie die volledig is gebaseerd op hergebruik van goederen en grondstoffen. De prullenbak kan de prullenbak in en voedsel wordt niet meer verspild.

Programma en sprekers
Club Circulair staat 10 oktober in het teken van ‘de status van circulariteit in ons voedsel’. Door keynote spreker Andrew McCue (Metabolic) worden we meegenomen in de laatste stand van zaken en denkbare oplossingsrichtingen. Met elkaar gaan we in gesprek over invalshoeken, dilemma’s en vooral kansen.

Vier organisaties presenteren interactief hoe de geschetste kansen ook werkelijkheid worden.

  • Instock, een restaurant dat eten serveert, bereid met eten van supermarkten waar de ‘kortingssticker’ op zit. Door: Selma Seddik.
  • Too Good To Go ontwikkelde een app om de voedselverspilling tegen te gaan. Samen verspillen we ongeveer een derde van al ons voedsel. Ze verkopen de maaltijden die overblijven in restaurants weer door. Inmiddels heeft 5% van de Nederlanders (850.000 mensen!) de app. Door: Charlotte Hopmans.
  • Verstegen Spices ontwikkelden een 3d-food printer en werken nu aan een techniek om oud brood te gebruiken voor verse taarten. Door: Jeroen van der Graaf.
  • Duijvestijn Tomaten teelt CO2 negatief. Onder andere door gebruik van aardwarmte, reststroom en tomatentextiel. Door: Ted Duijvesteijn.

De middag staat onder de strakke en bezielende leiding van Dore van Duijvenbode.

Voor wie?
Voor wie is Club Circulair interessant? Voor iedereen die benieuwd is naar voedselproductie of -verwerking en benieuwd is welke kansen de circulaire economie biedt. Naast inspirerende sprekers krijg je ook concrete handvatten aangereikt. Met een zaal vol voedselprofessionals en circulaire koplopers valt er bovendien genoeg te netwerken.

De toegang is gratis! Er wordt ook diner aangeboden aan voor €10,-. Graag tijdens de aanmelding aangeven of je hiervan gebruikmaakt. Uitgebreide(re) informatie over het programma staat vanaf 18 september op rotterdamcirculair.nl. De capaciteit in BlueCity is beperkt; vol=vol. Geef je daarom tijdig op.

Aanmelden 10 oktober
Kom op donderdag 10 oktober 2019 naar Club Circulair, de duurzaamste borrel van Rotterdam. Klik hier om je aan te melden. Het programma start 15 uur, deuren open vanaf 14.30 uur. By the way, eet je mee? Laat dat dan even weten, dan zorgen wij dat er een circulaire maaltijd voor je klaarstaat. Kosten €10,-. Tot de 10e!

oktober 10 2019

Details

Datum 10 oktober 2019
Tijd 16:00 - 19:00
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bluecity 010

Maasboulevard 100
Rotterdam, Zuid - Holland 3011 TX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 307 2247

Visit Venue Website

Organisator

Gemeente Rotterdam
Phone: 14010
Email:
Website: Visit Organizer Website