Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cleanup ‘Ontdek de SCHOONheid’ van de Spoordijk

Op woensdagmiddag 23 september heb je de kans om de schoonheid van de Spoordijk te ontdekken én dit groengebied schoon te maken. Natuurlijk Spangen, de Groene Connectie, De Roze Brigade en Zwerfie Rotterdam organiseren samen de cleanup ‘Ontdek de SCHOONheid’. Start is om 14:00 uur bij de Buitenplaats Spangen aan de Spaansebocht. 

HIER <<< aanmelden.

De Spoordijk in Spangen is een ruig stuk stadsnatuur. De rails van de voormalige Havenspoorlijn heeft plaatsgemaakt voor een smal wandelpad. Je vindt er braam, wilde bloemen, struikgewas en diverse boomsoorten. Het gebied is avontuurlijk en een echte rafelrand. De resten van het spoortracé zijn nog zichtbaar, waaronder een vervallen seinpaal, lege schakelkasten en spoorkiezels. Het pad begint bij het Marconiplein, gaat over twee voormalige spoorbruggen en eindigt op het parkeerterrein van Sparta nabij de Van Nellefabriek.

Zwerfie Rotterdam

Het wandelgebied wordt niet goed schoongehouden. Daarom neemt Zwerfie Rotterdam het regelmatig mee in een opruimronde. Deze keer pakken we het grondiger aan. Ook het lager gelegen struikgewas onderaan het spoortalud ontdoen we van zwerfafval.

Covid-10-maatregelen

De organisatoren zorgen voor opruimmaterialen, een drankje en een versnapering. Jij voor een goed humeur. Let op, tijdens deze cleanup gelden de richtlijnen van het RIVM ter voorkoming van Covid19. Dit betekent dat we anderhalve meter afstand respecteren, het opruimmateriaal is gedesinfecteerd, handhygiëne wordt gevraagd en mensen thuisblijven bij (milde) klachten.
september 23 2020

Details

Datum 23 september 2020
Tijd 14:00 - 16:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Buitenplaats Spangen

Spaansebocht & Spoordijk
Rotterdam, Zuid-Holland 3027 Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Groene connectie
Email:
Website: Visit Organizer Website