Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

CHANGEZ XL – (Say NO to) BLACK FRIDAY FESTIVAL

Op 29 november organiseert circulaire voorbeeldstad BlueCity de duurzame tegenhanger van Black Friday. Voor het eerst wordt het voormalige zwembad van Tropicana opengesteld voor het grote publiek.

In het zwembad verrijst een markt met het thema SWAP & RE-USE. Een kledingruil, speelgoed- en spullenruil en toffe circulaire ondernemers, allemaal in vrijdagmiddagborrelsfeer met een DJ, een hapje en een circulair gebrouwen biertje. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Repareren

Tweederde van de mensen is ervan overtuigd dat nieuw vaak goedkoper is dan repareren. En met de knalleracties die je op Black Friday (29 november) om de oren vliegen, is dat geen grote verrassing. Mede daardoor gooien we per persoon per jaar zo’n 18 kilo elektrische apparaten, 15 kilo textiel en 16 kilo overige spullen weg, waarvan een groot deel best nog een tijdje mee had gekund. Doodzonde én een enorme aanslag op de aarde!

Sinterklaas en kerstinkopen

Het uit de Verenigde Staten overgevlogen Black Friday markeert de start van het seizoen voor Sinterklaas- en Kerstaankopen. Een gigantische opstapeling van reclamekreten en kortingen halen de consument over om te kopen, kopen, kopen. Nu nóg goedkoper!’. Nu nóg meer niet op waarde geschatte spullen. Het resultaat? Kleding, elektronica en andere spullen zijn in toenemende mate vervangbaar en belanden al snel weer in de prullenbak.

 

Programma

 

SWAP Awearness Kollektif

Awearness Kollektif is op een missie om een klerenrevolutie te starten. Ze organiseren kledingswaps en hebben een SWAPSHOP010 in de Rotterdamse pop-up Oase. Geen betere gasten om de kledingruil te coördineren tijdens CHANGEZ – Black Friday Festival!

 

SWAP Deelgoed

Deelgoed stimuleert het ruilen van speelgoed onder basisschoolkinderen. Door het te plaatsen op een deelboom gemaakt van stadshout, krijgt al het speelgoed weer de aandacht die het verdient!

 

SWAP Plantenasiel Rotterdam

In de Plantenasiel community adopteer je weesplanten, stekjes, of zoek je een nieuw huis voor jouw eigen plant die eigenlijk toch niet in de huiskamer past. Op CHANGEZ XL staat een Plantenasiel pop-up, dus alle planten zijn welkom!

 

REUSE Tizi – Upcycled kidswear & goodies

Tiziana maakt producten van reststoffen, vintage items of kleding met een persoonlijke waarde, speciaal voor baby’s en kinderen. Zo maakt ze positieve impact op wereld die we aan ze doorgeven!

 

REUSE HENK – Upcycled vintage

HENK is een tof merk uit Den Haag, dat de mooiste design items van vintage kleding maakt. Ook zij staan op de circulaire markt van CHANGEZ XL!

 

REUSE Betje Krul Vintage

Artistieke en unieke vintage vind je bij Betje Krul. Normaal gevestigd in Rotterdam Noord, op 29 november met een pop-up in het oude Tropicana!

 

REUSE De Naaister Rotterdam

Een bekend gezicht op CHANGEZ: De Naaister Rotterdam is aanwezig om ter plekke eigen meegebrachte kleding, óf zojuist op de kop getikte pareltjes om te toveren tot gloednieuw.

 

REUSE Repair Café

Een oude platenspeler waar geen geluid meer uit komt, een telefoon die altijd broekzakbelt, of een kapotte keukenmachine… zonde om weg te gooien! In het Repair Café wordt kapotte elektronica gerepareerd.

 

november 29 2019

Details

Datum 29 november 2019
Tijd 16:00 - 22:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bluecity 010

Maasboulevard 100
Rotterdam, Zuid - Holland 3011 TX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 307 2247

Visit Venue Website

Organisator

Bluecity 010
Phone: 010 307 22 47
Email:
Website: Visit Organizer Website