Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Buitenplaats De Tempel – Ontdek zelf eeuwenoud cultureel erfgoed

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs zijn een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Rotterdam in Oud-Overschie. Beide zijn gesticht om de onrustige stad te ontvluchten. Ook nu kom je hier bij van de drukte van alledag; ontdek de diverse tuinstijlen, geniet van de vogels en de beeldencollectie. Op 23 en 30 oktober zijn er vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten aanwezig in de boomgaard van buitenplaats De Tempel. Deze vind je naast het koetshuis. Die dagen is daar ook de foodtruck van 11.30 tot 16.30 uur geopend.

Wanneer je Buitenplaats De Tempel betreedt, kun je je ogen niet geloven. Dit, aan de rand van Rotterdam? Ja, het bestaat echt! Verwonder je over dit unieke stukje Rotterdam. Met de eeuwenoude lanen, slingerende paden, sierlijke bruggetjes, geometrische vijvers én een unieke beeldencollectie kijk je je ogen uit. Vergeet ook niet de oudste eik van de stad te ontdekken!

De buitenplaats is relatief klein en we noemen het ook wel een parkbos. Dat is uniek voor Rotterdam. Natuurmonumenten heeft sinds een jaar de tuinen in beheer. De uitgezette wandelroute over de buitenplaats is 2 à 3 km lang waarna het heerlijk toeven is in de boomgaard waar oude walnootbomen nu hun vruchten laten vallen, dus pas op! Kronkelende wandelpaden met bruggetjes verbonden maakt het geen saaie bestemming voor kinderen, zeker als ze gebruik maken van de zoekkaart. De buitenplaats herbergt op dit moment maar liefst 16 rijksmonumenten!

Wil je mee op excursie op de Buitenplaats, check deze activiteit! 

Past dit niet, ontdek dan De Tempel op eigen gelegenheid. De buitenplaats is tussen zonsop-en ondergang sowieso altijd vrij toegankelijk.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de opening van het Rotterdams platteland en is perfect te combineren met de vele andere excursies en rondleidingen. Kijk hier voor alle andere activiteiten!

oktober 23 2022

Venue

buitenplaats de Tempel

West-Abtspolderseweg
Rotterdam, Zuid-Holland 3046 NJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website