Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Boswachters spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen

Boswachters van Natuurmonumenten houden een spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen. Kinderen én volwassenen mogen hier alles vragen over het Rotterdams platteland en de diersoorten die hier voorkomen. 

Boswachter Natascha Hokke: “Het is geweldig om het met kinderen over de natuur te hebben. We verwachten veel vragen over wat je als boswachter eigenlijk doet als in een polder als het Rotterdams platteland. Goede vraag, aangezien er hier ook geen bos is.”
De boswachters nemen uit hun werkschuur een kist met opgezette dieren mee. “Die dieren roepen natuurlijk als vanzelf verschillende vragen op. Waarom heeft een grutto eigenlijk zo’n lange snavel? Hoeveel tanden heeft een vos?”, vertelt boswachter Natascha. “Vaak beginnen kinderen ook zelf verhalen uit de natuur te vertellen. Alle kinderen hebben wel iets met de natuur, al is het de vogel op het voederplankje of het konijn in het stadspark. Natuur is overal.”

Naast het spreekuur kun je bij de Belevenisboerderij Schieveen ook de lammetjes aaien en spelen in de speelnatuur van OERRR. De toegang tot het vragenuur en de Belevenisboerderij is gratis en opgeven is niet nodig.

januari 19 2020

Details

Datum 19 januari 2020
Tijd 14:00 - 16:00
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Belevenisboerderij Schieveen

Oude Bovendijk 220
Rotterdam, Zuid - Holland 3046 NL Nederland

+ Google Maps

Phone:

0612382020

Visit Venue Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website